Cosulete cu crema de somon

cos 1

Noi consumam destul de des somon afumat, care este un „super aliment” ce aduce multiple beneficii sanatii prin continutul lui de proteine, vitaminele E si B12, acizii grazi omega-3, etc.

Aceasta reteta vine in completarea retetei de „Cosulete cu creveti”, fiindca atunci cand ai in congelator un pachet de foietaj Bella si 1-2 pachetele de file de somon afumat in frigider, se pot face minuni, in functie de gustul fiecaruia si inspiratia de moment. Fara un efort prea mare, iese un aperitiv interesant, satios, prezentabil si gustos cu care puteti sa va surprindeti invitatii.

Ingrediente

  • ½ pachet foietaj Bella (400 gr)
  • 150 gr file afumat
  • 200 gr crema branza Philadelphia
  • ½ legatura marar verde
  • zeama de la 1 lamaie
  • sare, piper (dupa gust)

Pt. decor:

  • file afumat
  • lamaie
  • verdeata (marar, patrunjel)
  • masline, etc

Mod de preparare

  • Se pot prepara cosuletele cu 1-2 zile inainte de a le umple.

  • Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore inainte de preparare si se lasa la temperatura camerei.

  • Dupa ce s-a decongelat, se intinde foaia de foietaj pe o planseta si se taie in cercuri de marime atat cat sa imbrace o forma din tava de briose/ muffins.

  • Se aseaza bucatile de aluat taiate in tava de briose si se inteapa cu o furculita pentru a nu se umfla prea rau aluatul.

  • Se pune tava la copt, in cuptorul incins in prealabil, pentru cca 15 minute.

  • Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca cosuletele in tava.

  • Intre timp, se prepara crema de somon punand intr-un castron urmatoarele ingrediente: fasiile de somon afumat, branza Philadelphia, mararul proaspat tocat, sucul de la o lamaie, sare, piper (dupa gust). S-ar putea sa nu mai fie nevoie de sare, somonul fiind deja sarat.

  • Toate ingredientele de mai sus se paseaza cu blenderul, pana devin o pasta.

  • Odata obtinuta pasta de somon si avand pregatite si racite cosuletele din foietaj putem trece la umplerea lor cu un pos special.

  • Dupa ce am umplut cosuletele spritam deasupra cremei de somon un pic de branza Philadelphia, frecata putin in prealabil (ne-a mai ramas putin in cutie), aranjam deasupra o fasiuta de somon afumat (rulata pe deget sa capete o formadraguta) si decoram cu lamaie, verdeata, sau dupa inspiratie, gust si placere.

cos2

Sa aveti pofta!

2 gânduri despre „Cosulete cu crema de somon

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s