Cosulete cu creveti

COSULET 1

Fiindca am tot timpul in congelator cel putin un pachet de foietaj Bella si un preparat cu creveti este tot timpul binevenit, azi, m-am gandit sa-mi surprind familia si invitatii cu un preparat care se poate servi ca aperitiv, fara sa depun prea mare osteneala. Este un preparat prezentabil, foarte gustos, iar iubitorii de crevetii se pot declara pe deplin incantati si satisfacuti.

 Ingrediente

  • ½ pachet foietaj Bella (400 gr)
  • 250 gr creveti decorticati cu codita
  • 250 gr crema fina de branza (Philadelphia)
  • 1 ou
  • masline negre (cateva)
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • ½ legatura marar verde
  • zeama de lamaie (optional)
  • sare, piper (sau vegeta)

 Mod de preparare

  • Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 3 ore inainte de preparare si se lasa la temperatura camerei.

  • Se usuca crevetii prin tamponare cu un servetel de bucatarie

  • Intr-o tigaie de teflon se pune la incins uleiul de masline.

  • Se zdrobesc cateii de usturoi cu lama unui cutit si se pun in tigaia cu uleiul incins si se lasa putin timp, doar pentru a-si lasa aroma.

  • Se scoate usturoiul din tigaie si se prajesc crevetii in uleiul aromat, cate 3-4 min pe fiecare parte.

  • Se scot crevetii din tigaie si se pun pe o hartie absorbanta.

  • Oprim 12-14 bucati mai frumoase (cu codita) dintre crevetii prajiti, iar restul ii tocam marunt.

  • Intr-un castron se face umplutura amestecand urmatoarele ingrediente: branza fina, crevetii tocati, cateva masline negre tocate marunt, 1-2 linguri din uleiul de masline ramas de la prajit, oul, mararul tocat si cateva picaturi de zeama de lamaie, sare, piper (sau vegeta). Se omogenizeaza bine pana devine o pasta.

  • Se intinde foaia de foietaj pe o planseta si se taie in patrate, sau cercuri.

  • Se aseaza bucatile de aluat taiate in tava de briose, se inteapa cu o furculita si se umple cu compozitia pentru umplutura pregatita anterior.

  • Se pune tava la copt, in cuptorul incins in prealabil (200°C) pentru cca 25 minute si se coc intai la foc mare, reducand  apoi temperatura la 180°C.

  • Cand sunt gata se scot din cuptor si cat sunt inca fierbinti si umplutura este moale se aseaza deasupra fiecarui cosulet cate un crevete prajit (din cei opriti pentru decor).

  • Se servesc atat calzi cat si reci, dupa preferinta.

COSULET 22Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s