Oua umplute (cu pate de ficat si ciuperci)

Oua umplute cu pate de ficat si ciuperci 8

Este unul dintre preparatele care aproape ca nu lipseste de la nici o masa de sarbatori (mai ales), fiind ca de obicei preferatul sotului meu.  Am preparat pana acum atatea oua umplute, incat cred ca as fi putut hrani cu brio o armata de soldati…Evident poate exagerez putin, dar ganditi-va de aproape 20 de ani in fiecare an cel putin 10 mese speciale pe an, basca prin deplasari, la parinti, la munte, la..si eu am pierdut sirul…si cand ma gandesc ca totul a pornit undeva…candva… de la o idee de a mea de a adauga si alte cateva ingrediente care imi mai ramasesera prin casa, in clasica umplutura si…a iesit ceva magic, care place mult alor mei si de care se pare ca voi fi legata tot restul vietii…adevarul este ca…sunt foarte bune…si imbinarea atator gusturi le da o savoare speciala…

Ingrediente

  • 10 oua
  • 1 cutie pate de ficat de pasare ( eu folosesc numai Tulip)
  • ¼ pachet unt ( eu folosesc President)
  • 1-2 lingurite mustar
  • 2 linguri de maioneza
  • ½ legatura marar (sau patrunjel – dupa gust)
  • ½ borcan de 450 gr ciuperci murate
  • 3-4 castraveciori murati in otet (nu foarte mari)
  • sare, piper (dupa gust)
  • ½ lingurita boia dulce

Mod de preparare

  • Se fierb ouale cca 8- 10 minute, astfel incat sa fie tari.

  • Dupa ce s-au fiert ouale lasati-le un timp in apa rece sau sub jet de apa rece pana se racesc, pentru a le putea curata mai usor.

  • Dupa ce am curatat ouale de coaja, le taiem pe jumatate si le scoatem galbenusurile pe care le punem deoparte intr-un castron.

  • Se sfarama galbenusurile foarte bine cu o furculita, se adauga mustarul, apoi untul (la temperatura camerei) si se freaca bine pana devine o pasta densa.

  • Separat taiem cubulete mici castravetii murati si ciupercile pe care le punem la scurs intr-o sita.

  • Peste compozitia de galbenusuri adaugam castravetii si ciupercile (stoarse bine in prealabil), maioneza, mararul tocat marunt si omogenizam.

  • Asezonam cu sare, piper, boia dulce dupa gust; este posibil sa nu mai fie nevoie de sare, aproape toate ingredientele fiind sarate.

  • Se umplu cu rabdare albusurile fierte cu compozitia rezultata.

  • Este bine sa le consumati dupa cateva ore de la preparare, pentru a avea timp sa se imbine gusturile.

  • Se orneaza dupa preferinta, inainte de a le consuma. Eu am ornat cu maioneza, verdeata, castravete, masline si ardei in otet.

Oua umplute cu pate de ficat si ciuperci 1Oua umplute cu pate de ficat si ciuperci 2

Oua umplute cu pate de ficat si ciuperci 4Oua umplute cu pate de ficat si ciuperci 9

Oua umplute cu pate de ficat si ciuperci 5Oua umplute cu pate de ficat si ciuperci 6

Sa aveti pofta!

Nota: Nu va speriati de maioneza de deasupra. Ea face totul la aceste oua. Este maioneza mea light si acrisoara, despre care am sa va povestesc alta data, sau la cerere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s