Pastruga la gratar

foto sus 1

M-am trezit intr-o zi cu o plasa pe masa din bucatarie in care erau cateva bucati de peste…Am zis peste la modul general, pentru ca habar nu aveam ce era cu adevarat. L-am intrebat pe sotul meu „specialistul in peste” si mi-a dat cateva lamuriri: era pastruga. „Ceee? Cuum?” Nu mancasem pana atunci, sau poate am mancat dar nu mai stiam eu… „Ce peste este asta?” Pastruga este un peste din aceeasi familie a sturionilor marini ca si morunul si nisetrul. „Buun. Si ce daca?” M-am gandit ca oricum nu stiu prea multe retete sofisticate pentru peste si atunci il voi gati super simplu: la gratar…Asa ca, am purces la treaba si a iesit  bunaciunea asta…Am tinut cont ca pestele este bogat in micro-nutriente esentiale (proteine, minerale, vitamine- B6, B12, A,D, acizi omega -3) si am profitat de beneficiile nutitionale…asa ca… este un meniu recomandat de cel putin trei ori pe saptamana si merge foarte bine langa o salata verde…

Ingrediente

  • 5 bucati de peste
  • sare, piper
  • ierburi aromatice (busuioc, cimbrisor, patrunjel, ghimbir,etc) sau condiment special pt. peste (dupa gust)
  • ulei de masline

 Mod de preparare

  • Se spala si se scurge bine pestele de apa, tamponandu-l cu un servetel (de hartie) de bucatarie.

  • Se condimenteaza cu sare, piper, condimet pentru peste/ ierburi aromatice.

  • Cu ajutorul unei pensule, se ung bine cu ulei de masline bucatile de peste condimentate.

  • Se lasa la rece cca 20 minute.

  • Se frig apoi pe gratarul incins, pe ambele parti, pana cand capata o usoara culoare aurie.

  • Se serveste cald cu lamaie, sau…dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

Foto peste 2

Nota:

Cand pregatiti/gatiti acest peste trebuie sa aveti grija, sa il taiati in felii cat mai subtiri, pentru ca este un peste cu carnea mai tare…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s