Carnaciori „infofoliti” (in foietaj)

carnaciori 1

Aceasta reteta intra tot in categoria: un pachet de foietaj Bella in congelator te scoate din ananghie…Daca va vin prietenii in vizita pe neasteptate,… daca vreti ceva rapid de gustare…daca copilul vrea ceva cu foietaj si nu aveti chef sa iesiti in oras…ca aperitive…buni in orice moment… Se pot face cu crenvursti, cu carnati de orice fel…eu prefer varianta cu carnati de bere…cea pe care v-o prezint in continuare…Nu este un preparat extraordinar, este banal si nepretentios…dar sunt o minunatie si… va asigur ca „infofolitii” astia vor disparea din platou intr-o clipita.

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj Bella (800 gr)
  • 400 gr carnati bere
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura de lapte
  • seminte de mac, susan pentru decor (dupa preferinta)

 Mod de preparare

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore inainte de preparare si se lasa la temperatura camerei.

-Dupa ce aluatul s-a decongelat, se intinde foaia de foietaj pe o planseta si se taie fasii subtiri de cca 1-2 cm. Se va folosi un cutit foarte bine ascutit astfel incat taietura rezultata sa fie neteda. Acest lucru va impiedica lipirea straturilor de aluat, iar foietajul nostru va creste frumos la copt.

-Pe fiecare bucatica de carnat se ruleaza fasia de aluat atat cat este nevoie, pana la „infofolirea” completa a acestuia.

-Dupa ce am „infofolit” toti carnatii, acestia se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

-Intre timp se aprinde cuptorul si se regleaza temperatura de coacere  la 180°C. Pentru ca in momentul coacerii „infofolitii” nostri sa creasca frumos si repede, cuptorul trebuie sa fie bine incins.

-Se bate galbenusul cu 1-2 linguri de lapte si cu ajutorul unei pensule se unge fiecare „infofolit”  pe toate partile.

-Se presara deasupra dupa preferinta, seminte de susan sau mac.

-Se pune tava la copt (in cuptorul incins in prealabil) pentru cca 10-15 minute.

-Se pot servi calzi sau reci.

carnati 2Pofta buna!

Un gând despre „Carnaciori „infofoliti” (in foietaj)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s