Fursecuri rapide

Fursecuri rapide

Ceva bun, bun…ceva rapid, rapid…

O altă rețetă pe care o fac parcă, de când mă știu. Nu am știut cum să denumesc aceste fursecuri…Familia mea le solicită destul de des, pentru că sunt bune, foarte puțin crocante și…se topesc în gură…Sunt niște fursecuri extraordinare, aromate, fragede…și se fac atât de simplu, ușor și repede. Atât cei mari cât și cei mici le adoră. Puteți să îi faceți fericiți în aproximativ 65 de minute…

Nici nu puteți să vă închipuiți ce aromă minunată vă învăluie bucătăria și casa atunci când faceți aceste fursecuri…Miros de sărbătoare…Sărbătoarea bucuriei și a unui „ceva dulce” minunat.

 Ingrediente

  • 4 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană ulei
  • 1¾  cană făină
  • ¾ cană miezuri nucă
  • 150 gr stafide
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1-2 fiole esență rom

Fursecuri rapideMod de preparare

-Fursecurile se decorează atât cu miezuri de nucă, cât și cu stafide.

-Pentru început, într-un vas cu apă călduță se pun la înmuiat stafidele cu 1-2 fiole esență de rom.

Fursecuri rapide 1

-Se bat cu mixerul ouăle foarte bine, se adaugă zahărul treptat, zahărul vanilat și se mixează foarte bine la viteză mare, până când compoziția crește și devine vâscoasă, iar zahărul nu se mai simte.

Fursecuri rapide 2

-Se adaugă în „fir subțire” uleiul, iar când acesta este bine incorporat, se adaugă făina treptat, mixându-se în continuare, la viteză mică, până când devine un aluat consistent.

-Se adaugă coaja rasă de lămâie și se omogenizează.

-Se lasă compoziția pentru câteva minute să se „odihnească”.

-Între timp, scoateți stafidele și scurgeți-le bine, eventual tamponați-le cu un șervet de hârtie, pregătiți platoul în care veți pune fursecurile, pregătiți tăvile și îmbrăcați-le cu hârtie de copt.

-Se aprinde cuptorul la 180°C.

-După ce aluatul s-a odihnit cca 10 minute, cu ajutorul unei lingurițe, se așează grămăjoare, cât se poate de uniforme, în tavă, la distanță, pentru ca aluatul se va lăsa și ele își vor mări diametrul.

-Se decorează fiecare fursec cu nucă, stafide (sau după preferință).

Fursecuri rapide 3

-Se introduce tava în cuptorul încins și se coc la temperatura de 180°C, fix 10 minute, nici mai mult, nici mai puțin, până ce marginile devin aurii, iar fursecurile sunt albe. (Eu am lăsat 13 minute prima tava și s-au cam maronit).

-Se lasă să se răcească pe un platou/ tavă peste care s-a așezat un șervet de hârtie. Nu se suprapun cât sunt calde, pentru a nu se lipi.

-Când s-au răcit se pot așeza într-o cutie și se pot păstra la loc uscat, cca. 10 zile.

 Fursecuri rapide 9Fursecuri rapide 10

Fursecuri rapide 8Fursecuri rapide 6

Fursecuri rapide 7Fursecuri rapide 5

Fursecuri rapide 4Fursecuri rapide 11

Succes!

Notă:

Dacă vă organizați bine și se pregătesc de la început toate ingredientele, este recomandat să nu te oprești deloc din mixat, de când începi să bați ouăle, până când se finalizează compoziția; nu durează mai mult de 15 minute.

Pentru a fi mai „rapide”, se lucrează cu 2 tăvi, alternativ: cât prima tavă de fursecuri este în cuptor, pregătiți tava a doua, pentru ca imediat ce s-au copt primele fursecuri, să băgați și această tavă în cuptor și să nu aveți „timpi morți”. Veți avea de copt 4 tăvi și astfel, în 40 minute terminați și această operațiune.

6 gânduri despre „Fursecuri rapide

  1. Buna Vicky,
    Am facut si eu aseara reteta de fursecuri, parca totusi compozitia a iesit prea moale.Cata faina ar fi trebuit sa pun, faina cantarita? Cam prea moale parca compozitia. Oricum au iesit delicioase.te pup si multumesc

    Apreciază

    • Buna, Cata! Ma bucur ca ai facut aceste fursecuri. Sa stii ca asa si trebuie sa fie aluatul pentru aceste fursecuri: mai moale. Aluatul aproape curge si de aceea se pune cu lingurita in tava…Sper ca nu ai uitat sa-l lasi cca 5-7 minute sa se odihneasca inaite de a forma fursecurile in tava. El atunci se mai intareste putin. Desi nu am facut niciodata aceasta reteta la gramaj, ci doar masurand cu o cana clasica de 250 ml, am sa iti spun echivalenta cantitatilor masurate la gramaj: 1 cana rasa de zahar = 200 gr; 1 cana ulei = 250 ml; 1 cana si 3/4 faina = 440 gr. Cam acestea ar fi echivalentele, draga mea Cata! Te astept cu drag si cu fotografiile rezultatului final al fursecurilor tale pe pagina mea de FB (https://www.facebook.com/VickysRecipes). O seara frumoasa in continuare, iti doresc! Cu speranta ca raspunsul meu te va lamuri, te pup si te imbratisez cu drag!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s