Tartă rapidă cu fructe (piersici)

Tarta cu piersici 1Azi m-am trezit cu dor de vară. Dor de căldură, de flori, de tot soiul de fructe…Și m-am gândit la multe fructe proaspete, la piersici, la caise,…la pădure și la fructele ei amețitor de aromate. Și fiindcă mi s-a făcut dor de vară, am vrut să regăsesc acest anotimp la mine în bucătărie și am concretizat cu o tartă cu fructe, sau mai bine spus: o tartă cu piersici și fructe de pădure. Un dulce savuros, ușor, delicat și bun. Un desert ca un șevalet, plin de culori văratice, ca o adiere de vară plină de arome și miresme îmbietoare: vanilie, piersici, mure, zmeură…Ce îti poți dori mai mult acum, într-o zi oarecare de iarnă? Fie de vară, fie de iarnă, iată o rețetă simplă și ușor de făcut:

Ingrediente

Pentru ALUAT:

  • 150 gr unt
  • 80 gr zahăr pudră
  • 1 ou
  • 300 gr făină
  • coaja rasă de la ½ lămâie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf cuțit sare

Pentru UMPLUTURĂ:

  • 300 gr piersici (pot fi proaspete sau din compot)
  • 250 ml smântână
  • 60 gr zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 pachete praf budincă de vanilie (dr. Oetker)
  • cca 100 gr fructe pădure (pentru decor)

 Mod de preparare

ALUATUL:

– Se scoate untul din frigider cu cca 1 oră înainte de pregătirea tartei.

– Se amestecă untul moale (la temperatura camerei) cu oul, zahărul pudră, făina cernută împreună cu praful de copt, un praf de sare și coaja rasă de lămâie.

– Se frământă un aluat potrivit de tare, care se învelește în folie de plastic și se lasă la frigider pentru cca 30 minute.

– Se întinde aluatul în foaie și se îmbracă cu el o formă de tartă (24 cm).

UMPLUTURA:

– Se așează piersicile tăiate în două peste aluat. (Dacă folosiți piersicile din compot, acestea trebuie scurse bine de siropul din compot, ținându-se o perioadă într-o sită).

– Se amestecă smântâna cu zahărul pudră, gălbenușurile, zahărul vanilat, praful de budincă și se toarnă în tartă, peste fructe.

– Deasupra se ornează cu fructe de pădure.

– Se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și se coace aproximativ 50 minute (în funcție de cuptor).

– Se lasă să se răcească în formă, se scoate și se dă la frigider pentru cel puțin două ore înainte să se servească.

Tarta cu piersici 2

Tarta cu piersici 3Poftă bună!

2 gânduri despre „Tartă rapidă cu fructe (piersici)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s