Coșulețe aperitiv cu cremă de avocado/somon

COSULETE APERITIV CU CREMA AVOCADO 3Un aperitiv rapid, ușor, de maxim efect…Aspectul și gustul acestor coșulețe sunt de neuitat. Pentru iubitorii unui altfel de aperitiv, pentru ceva deosebit în ocazii speciale, sau…pentru a ne răsfăța pur și simplu atât privirea, cât și gustul și pentru a ne bucura pe deplin de ceea ce ne oferă aromele și culorile din farfurie…Numai dacă încercați, veți avea o imagine completă…

Ingredinete

Pentru COȘULEȚE:

  • 1 pachet foi plăcintă (sau un număr multiplu de trei foi plăcintă, depinde câte doriți să faceți)
  • ulei sau unt topit

 Pentru CREMA DE AVOCADO:

  • 2 bucăți avocado copt (sau 1 bucată mai mare)
  • 100 gr cremă de brânză (Philadelphia)
  • 3-4 linguri smântână
  • 3-4 fire ceapă verde
  • 3-4 căței usturoi
  • zeama de la ½ lămâie
  • 4 roșii uscate
  • câteva măsline tocate
  • 1 lingură ulei măsline
  • sare, piper (după gust)

COSULETE APERITIV CU CREMA AVOCADO 6

Mod de preparare

COȘULEȚE:

  • Se scot foile de plăcintă din congelator cu cca 1-2 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.

  • Dupa ce s-au decongelat, se desfac foile de plăcintă, se întind separat și se ung cu puțin ulei sau unt topit, una câte una, suprapunând câte 3 foi. (Atenție! Foile cu care nu se lucrează trebuie să se acopere cu un șervet umed, pentru că astfel se usucă foarte repede și nu se mai poate lucra cu ele, deoarece se rup).

  • Cele trei foi suprapuse și stopite cu grăsime se taie în pătrate sau cercuri (după preferință), atât cât să îmbrace cupa din forma de brioșe/muffins.

  • Se așează bucățile tăiate (trei foi) în formă de brioșe și se bagă în cuptorul încins la 175°C, pentru aproximativ 8-10 minute (depinde de cuptor), până se rumenesc foarte puțin.

  • Când sunt gata, se lasă să se răcească în tavă.

  • Se pot păstra câteva zile înainte de a le umple.

COSULETE APERITIV CU CREMA AVOCADO 5

 CREMA DE AVOCADO:

  • Se taie avocado, se scoate sâmburele și se scoate pulpa cu ajutorul unei linguri.

  • Jumătate din pulpă se pasează cu blenderul sau cu furculița, iar cealaltă jumătate se taie in cuburi mici.

  • Se taie ceapa verde, maslinele, roșiile uscate cât mai mic.

  • Se zdrobește usturoiul.

  • În pulpa de avocado pasată se adugă zeama de lămîie, uleiul de măsline, crema de brînză, smântâna și usturoiul zdrobit și se amestecă bine, pâna devine o pastă omogenă, cremoasă și consistentă (se pot amesteca în blender).

  • În crema de avocado se adaugă celelalte ingrediente tăiate, respectiv, bucățelele de avocado, măslinele, ceapa verde și roșiile uscate până ce se omogenizează.

  • La sfîrșit, se condimentează după gust cu sare și piper.

  • Se umplu coșulețele cu crema de avocado și se decorează după gust, preferință și disponibilitate (cu verdeață, roșie, ceapă verde, somon, lămâie, etc).

COSULETE APERITIV CU CREMA AVOCADO 7

COSULETE APERITIV CU CREMA AVOCADO 20 O altă varianta:

Ingredinete

Pentru CREMA DE SOMON AFUMAT:

  • 300 gr file somon afumat
  • 300 gr cremă de brânză (1 cutie și jumătate cremă Philadelphia)
  • 3 linguri smântână
  • câteva fire mărar verde
  • castravete (foarte puțin)
  • sare, piper (după gust)

COSULETE APERITIV CU CREMA SOMON 2

CREMA DE SOMON AFUMAT:

  • Se taie două treimi din cantitatea de somon în bucățele mici, restul se păstrează pentru ornat.

  • Se spală și se taie mărarul verde și castravetele.

  • Se amestecă într-un castron, crema de brânză Philadelphia cu smântâna.

  • Peste crema de brânză se adugă mărarul verde, castravetele și bucățelele de somon tăiate și se omogenizează.

  • Se condimentează cu sare și piper după gust.

  • Se umplu coșulețele cu crema de somon și se decorează cu fileurile de somon rulate și lămâie (sau după preferință).

COSULETE APERITIV CU CREMA AVOCADO 8

COSULETE APERITIV CU CREMA AVOCADO 22Poftă mare!

Notă:

 

5 gânduri despre „Coșulețe aperitiv cu cremă de avocado/somon

Lasă un comentariu