Creveți cu usturoi și lămâie

Creveti cu usturoi si lamaie 1Pentru iubitorii acestor crustacee și a cărnii lor gustoase… Când vorbim de fructe de mare, creveții sunt primii care ne vin în minte. Asta  pentru că sunt cei mai populari, mai accesibili ca preț, sunt variați ca specie și…cel mai important…cel mai ușor de gătit acasă. Poți face o multitudine de rețete, care de care mai gustoase, fără prea mult efort.
Deci, dacă aveți la dispoziție un pachet de creveți decorticați, acesta cred ca este cel mai la îndemână mod de a-i prepara. Creveții, oricum se gătesc foarte puțin. Nu sunt o expertă în fructe de mare, dar acest mod de a pregăti creveții este extrem de simplu, foarte rapid și cu un rezultat pe măsura simplității: gustoși și savuroși. Oricine poate găti în acest mod creveții. Nu trebuie sa fii mare maestru bucătar sau specialist. Creveții aceștia au un gust unic, delicat, cu aromă savuroasă de usturoi,  un pic acrișori și picanți,..iar textura lor specială, ne duc cu gândul undeva, departe, pe malul unei mări, cred. Acum, vă las pe voi să visați și să va alegeți fiecare marea voastră, iar eu vă voi prezenta în continuare modul de pregătire:

 Ingrediente

  • 500 gr. creveți decorticați congelați (black tiger)
  • ½ ceașcă de unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 6- 8 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 lămâi potrivite (sucul și coaja)
  • opțional, 1 crenguță de rozmarin (eu am avut uscat), busuioc

Creveti cu usturoi si lamaie 2Mod de preparare

– Se decongelează creveții punându-i pentru câteva minute în apă rece, iar apoi într-o sită pentru a fi perfect scurși înainte de a-i pregăti. (Se pot tampona ușor cu un șervețel de hârtie, pentru a accelera procesul de zvântare).

– Într-o tigaie de teflon  se încinge untul împreună cu uleiul, se pune usturoiul zdrobit și se sotează ușor la foc mic 2 – 3 minute. Opțional, se adaugă rozmarinul.

– Se adaugă sucul de la o lămâie și feliile de lămâie  cu coajă de la cealaltă lămâie (a doua lamâie se feliază) și se mai ține pe foc amestecând constant cca 2 minute.

– Se adaugă apoi creveții și se rumenesc aproximativ câte 3 minute pe fiecare parte. (Ca regulă generală pe care am citit-o si eu undeva: creveții care stau drept sunt insuficient gătiti, creveții care stau în forma de C sunt perfect gătiți, iar creveții încolăciți care arată ca litera O, sunt gătiți mult prea tare și cel mai probabil au o textură de cauciuc).

– Se oprește aragazul și se dau la o parte de pe foc.

– Se condimentează cu sare, piper, ierburi aromatice, după gust. (Creveții sunt dulci, moi și au în ei aroma mării. Aceasta nu înseamna că nu trebuie să pui măcar puțină sare peste ei. Dacă vrei să le dai o aromă cu totul și cu totul deosebită însă, poți încerca și patrunjel, busuioc, mentă, mărar, rozmarin și alte condimente, pe care le dorești).

– Se servesc fierbinți sau reci, după dorință.

Creveti cu usturoi si lamaie 3Poftă bună!

6 gânduri despre „Creveți cu usturoi și lămâie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s