Rulouri de pui cu spanac și ciuperci

SONY DSCUn alt fel de a prepara pieptul de pui. Este o combinație delicioasă de carne de pui frăgezită din plin cu unt, cu spanac, ciuperci și ou. Sunt cu adevărat minunate aceste rulouri,  cu aromă de primăvară. Cu un aspect interesant, colorat și frumos, cu îmbinarea a patru gusturi într-unul singur, cu amestecarea celor patru texturi diferite, rezultatul  lor este definitoriu…într-un cuvânt: excelente. Nu cunosc încă părerea voastră, dar în familia mea, au foarte mult succes, iar invitații și prietenii noștri le apreciază și le adoră. Poate, par puțin complicate la prima vedere, dar, dacă vă pregătiți toate ingredientele și vă organizți puțin, totul va fi extrem de simplu. Ce vă trebuie? Cum trebuie să procedați? Cam asta ar fi:

 Ingrediente

  • 2 bucăți piept de pui
  • 1 kg spanac verde (500 gr spanac congelat)
  • 500 -700 gr. ciuperci champignon (sau 2x 300 gr borcane ciuperci  conservate)
  • 3 ouă
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei măsline
  • 4-5 grăunți de usturoi zdrobiți
  • sare, piper ( alte condimente pentru pui, după preferință)

Rulouri de pui cu spanac si ciuperci 4

Rulouri de pui cu spanac si ciuperci 5Mod de preparare

– Se spală și se se porționează pieptul de pui, tăindu-se bucățile de carne mai mari și subțiri, ca pentru niște șnițele un pic mai mari. Acestea se bat cu ciocanul de șnițele pentru a le subția puțin, se condimentează cu sare, piper (și alte condimente preferate pentru pui), se ung cu unt/ ulei de măsline, se rulează și se lasă la rece, în frigider cca 30 minute, până terminăm de pregătit celelalte ingrediente.

– Dacă spanacul și ciupercile sunt proaspete, ne ocupăm de pregătirea lor.

– Se curăță și se spală foarte bine spanacul în mai multe ape și se opărește 2- 3 minute în puțină apă clocotită. Spanacul opărit se scoate și se pune într-o sită să se răcească.

– Cât timp se răcește spanacul, se curăță ciupercile, se spală, se taie cubulețe mici, se pun la călit împreună cu jumătate din usturoiul zdrobit, cu puțin unt (aproximativ o lingură) și se lasă până se înmoaie puțin și se evaporă toată zeama lăsată. Se condimentează puțin cu sare și piper, după gust. Când sunt gata se dau la o parte și se lasă să se răcească.(Dacă folosiți ciupercile din conservă, acestea se clătesc, se taie cubulețe, se pun într-o sită și se scurg foarte bine, apoi se pun la călit în unt).

– Spanacul opărit, răcit și scurs se mărunțește și se pune într-un vas împreună cu restul de usturoi, cu o lingură de unt și se sotează câteva minute, până scade toată zeama, condimentându-se la sfârșit cu sare și puțin piper. Se dă la o parte și se lasă la răcit. (Dacă folosiți spanac congelat, acesta se pune direct la călit în unt, așa congelat și se lasă pe foc, mestecând din când în când, până scade foarte mult).

– Cele trei ouă se amestecă bine cu telul, se condimentează puțin cu sare și piper, se adaugă un pic de apă minerală și se pregătesc un număr de clătite – omletă  light cât mai subțiri, egal cu  bucățile de piept pregătite mai devreme (eu am pregătit doar 6, pentru că am mai oprit câteva bucățele de piept și pentru altceva). Trebuie doar să aveți o tigaie specială și un pic de răbdare să pregătiți aceste omlete mici și subțiri.

Rulouri de pui cu spanac si ciuperci 6

– După ce v-ați pregătit toate ingredientele necesare, respectiv, pieptul de pui (porționat, subțiat, condimentat), spanacul și ciupercile călite, omletele, se pune într-un bol restul de unt, se pregătește blatul de lucru și un ghem de sfoară și se trece la etapa următoare: asamblarea rulourilor.

– Se întinde fiecare bucată de carne, se unge cu puțin unt, se așează omleta, un strat de spanac și apoi ciupercile. Se rulează, cât puteți de strâns (cu grijă, însă, să nu iasă conținutul ruloului), se leagă cu o sfoară subțire fiecare rulou, pentru a nu se desface (se pot folosi și mai multe scobitori pentru prinderea capetelor, dar mie mi se pare mai sigur și mai strâns, dacă se leagă cu sfoară, voi faceți cum doriți) și se așează în tava de copt, îmbrăcată cu hârtie specială de copt.

Rulouri de pui cu spanac si ciuperci 7

– După ce sunt gata toate rulourile, acestea se ung cu puțin unt sau ulei de măsline (pieptul de pui este destul de fad și de aceea trebuie uns cu  unt, sau ulei de măsline; acesta le frăgezește și rulourile nu vor ieși uscate).

– Se bagă tava în cuptorul încins în prealabil la 200°C și se țin în cuptor cca 30 minute, sau până se rumenesc puțin, capătă o culoare aurie, frumoasă.

Rulouri de pui cu spanac si ciuperci  8

– Când sunt gata, se scot pe un platou peste care s-a așezat un șervețel de hârtie, care va absorbi grăsimea în exces și se lasă să se răcească.

– După ce s-au răcit, se scoate sfoara la fiecare rulou și se feliază cu grijă, înainte de a se consuma.

– Poate fi servit ca un aperitiv deosebit (cum l-am servit eu), sau, ca fel principal, alături de o garnitură (orez, piure,legume, etc), sos alb, ori o salată la alegerea voastră.

Rulouri de pui cu spanac si ciuperci 9Rulouri de pui cu spanac si ciuperci 10Poftă bună!

Notă

-Apa în care ați opărit spanacul este bună de băut fiind foarte hrănitoare, să nu o aruncați.

-Eu am făcut rulourile mai mici, pentru că le-am servit ca aperitiv, însă se poate felia pieptul de pui mai mare și rulourile pot ieși mai mari și mai consistente, pentru felul principal. În mod normal, dacă feliați pieptul de pui în 4, vă ies 8 rulouri mai mari.

Un gând despre „Rulouri de pui cu spanac și ciuperci

  1. Da, intradevar, sint delicioase, si deosebite ca si preparat-gustare. Sint de mare efect la o masa cu musafiri, iar eu personal le-as savura si calde, abea scoase din cuptor, eventual cu un sos de piper alb linga ele.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s