Pizza de casă

Pizza de casa 30Cui nu îi place pizza?  Recunosc și mă simt vinovată pentru că îmi place foarte mult și mie… Din când în când, mai fac pizza în casă, după o petrecere, după o chermeză, unde am făcut exces de mezeluri și au rămas risipite și fără rost prin frigider. Atunci, îmi chem prietenii și ”încropesc” vreo două tăvi de pizza cu de toate. Pentru ca nouă așa ne place…cu de toate…fără nici o regulă, fără limită, fără a ne adapta vreunui fel anume de pizza. Pentru că este pizza noastră cu de toate, făcută în casă…cu mult bacon, șuncă, multe ciuperci (atât din conservă cât și uscate și rehidratate), măsline din belșug, porumb să dea culoare, cu mult cașcaval/topping de brânză mozzarella, măsline, ardei, cârnați picanți..etc…un huzur și un răsfăț pe care ni-l permitem destul de rar (nu pentru că nu am vrea, ci pentru că nu este sănătos) un festin de zile mari, pe care întotdeauna îl asezonăm cu un pahar de vin roșu, din acela bun de care face soțul meu…Deci, pizza de casă cu de toate… Fără reguli și fără opreliști…cu ce mai găsim prin frigider… Nu vreau să vă povestesc de arome, de gust, de dorința de a mai vrea o bucată,.. încă una…și încă una…dar..gata! Stop! Este excelentă pizza asta…Să mă opresc și să vă povestesc, să vă arăt mai ales, cum am facut-o…că de făcut, cred, că fiecare o va face cu ce va avea prin casă..

 Ingrediente

Pentru ALUATUL DE PIZZA la mașina de pâine

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 240 ml apă
  • 1 linguriță și jumătate de sare
  • 480 gr făină
  • 1 linguriță drojdie granulată

Pentru TOPPINGURI (după preferință, gust și ”resurse”)

  • 200 gr. bacon
  • 200 gr. șuncă
  • 200 gr. cârnați picanți
  • 100-150 gr. măsline
  • 200 gr. porumb (conservă)
  • 150 gr. ciuperci (conservate sau proaspete)
  • 50 gr. ciuperci uscate (hribi, gălbiori, ghebe) hidratate
  • 1 ardei gras roșu
  • 150 gr. cașcaval
  • 100 gr. mozzarella
  • 200 gr brânză rasă pentru Pizza Hochland

 Pentru SOSUL DE ROȘII

  • 6-7 linguri pastă roșii 30%
  • 50-100 ml apă
  • 3-4 grăunți de usturoi zdrobiți
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • busuioc, oregano, mentă
  • sare, piper după gust

Pizza de casa 1a

Pizza de casa 2

Pizza de casa 3

Mod de preparare

– Se face mai întâi aluatul pentru blatul de pizza, la mașina de pâine, punându-se toate ingredientele recomandate, în ordinea dată, în cuva mașinii. Durează cca 1 oră și jumătate ( la mașina mea), timp în care pregătim toppingurile și sosul de roșii.

Pizza de casa 20

– Se taie toate mezelurile alese, se dau brânzeturile pe răzătoare, se feliază ciupercile, ardeii și măslinele.

– Se pregătește sosul de roșii punând pe foc să fiarbă puțin pasta de roșii diluată cu apă; după ce dă câteva clocote se dă la o parte și se lasă la răcit. Când s-a răcit se adaugă usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, condimentele uscate sau proaspete și se amestecă bine.

– După o oră și jumătate, aluatul nostru, gata frământat și dospit, se scoate din mașină și se împarte în două (pentru două tăvi), se întinde frumos pe blatul de lucru presărat cu puțin ulei și se așează în tava de copt, unsă de asemenea cu foarte puțin de ulei de măsline.

– Se unge blatul de pizza cu sosul de roșii preparat, se presară puțină brânză/ cașcaval ras, apoi se pun toppingurile preferate, în ordinea dorită și deasupra se presară toppingul de brânză/ cașcaval.

– Se bagă tava în cuptorul încins la 220°C, pe programul de pizza pentru cca 15 minute.

Pizza de casa 4

Pizza de casa 5

Pizza de casa 6

Pizza de casa 7

Pizza de casa 8

– Când este gata, se scoate din cuptor, se feliază fierbinte și se servește, după preferință cu sos de roșii, ketchup, etc.

Pizza de casa 11Pizza de casa 10

Pizza de casa 14Pizza de casa 12

Poftă bună!

Notă:

-Aceasta nu este decât o pizza făcută de mine, fără nici o regulă anume. Practic, nu este o rețetă, iar dacă v-au plăcut imaginile, acestea, alături de spusele mele pot fi luate numai ca o sursă de inspirație,… în rest, totul depinde de voi, pentru că fiecare are stilul, preferința și gustul lui.

– Mie mi-au ieșit două tăvi, în una am pus bacon, șuncă, în cealaltă am pus cârnați picanți și mai mult ardei și ciuperci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s