Orez rapid cu praz

Orez rapid cu prazIar nu am avut timp pentru cină,  decât  pentru ceva extrem de rapid. Orezul este cel mai indicat în acest caz. Ideea de orez cu praz, mi-a sugerat-o acum ceva timp, cumnățica mea și într-adevăr a avut foarte mare dreptate. Nu știu dacă am făcut exact rețeta ei, dar a ieșit extrem de bun acest orez, delicios aș putea spune. Simplu, rapid, gustos, bun, hrănitor…

 Ingrediente (4 porții)

  • 1 cană orez sălbatic
  • 1 fir de praz, mai mare (sau două mai mici)
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 – 4 linguri parmezan ras
  • sare, piper  alb (după gust)

Orez rapid cu prazMod de preparare

– Se curăță, se spală prazul și se taie rondele.

– Se pun 2 căni și jumătate de apă la fiert.

– Într-un vas (mărimea acestuia este în funcție de cantitatea de orez pe care doriți să o faceți), se sotează prazul cca 3-4 minute, în untul amestecat cu uleiul de măsline.

Orez cu praz 22– Se adaugă orezul (eu l-am clătit într-o apă înainte), care se călește câteva minute, până tot lichidul este absorbit și orezul devine sticlos.

– Se adaugă la început puțină apă fierbinte, se pune sare, se amestecă, se lasă să fiarbă puțin, apoi se adaugă restul de apă fierbinte. Se acoperă cratița cu un capac și se lasă sa fiarbă acoperit la foc mic, cca 10-15 minute.

– Când tot lichidul este absorbit și orezul este fiert, se pune sare, piper, după preferință, iar pentru un plus de gust se adaugă parmezan după plac și se amestecă bine.

– Se presară deasupra încă puțin parmezan.

– Normal, orezul acesta se poate servi fierbinte simplu, sau, după preferință, ca și garnitură la alte preparate din carne.

Orez rapid cu prazOrez rapid cu praz

Orez rapid cu prazOrez rapid cu praz

Pofta bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s