Penne colorate cu legume

Penne colorate cu legumePrimăvara aceasta mă inspiră la multă culoare și arome diferite…

Pastele acestea sunt extrem de colorate, vesele, cu legume felurite, culori și arome sănătoase, tocmai bune pentru o cină sau un prânz de vis. Toate legumele gătite ușor, își îmbină aromele și esențele într-un sos extrem de consistent și bogat în vitamine, cu ușoară adiere de usturoi, care se îmbină perfect cu pastele colorate și brânza mozzarella. Nimic parcă nu sună și arată mai bine decât această combinație…Să vă spun cum le-am pregătit, nu?

Ingrediente  (pentru 8 porții)

  • 500 gr. penne tricolore (Barilla)
  • 3 ardei gras galben
  • 2 ardei gras verde
  • 1 – 2 ardei gras roșu
  • 1 vânătă
  • 500 gr. roșii
  • 2 – 3 fire ceapă verde
  • 4 – 5 grăunți usturoi
  • 2 dovlecei
  • 6 linguri ulei măsline
  • 350 gr. mozzarella gourmet
  • ½ legătură pătrunjel verde
  • ½ linguriță oregano uscat sau proaspăt
  • ½ linguriță busuioc uscat sau proaspăt
  • sare, piper după gust
  • opțional, parmezan ras (pentru servire)

Paste - penne colorate cu legume Mod de preparare

-Se fierb pastele în apă și puțină sare aproximativ 11 minute (exact cum sunt instrucțiunile de pe ambalaj), se scurg, se clătesc cu jet de apă rece, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se păstrează acoperite.

-Se spală vânăta și se taie cuburi (cu tot cu coajă, sau se decojește gen ”pijama”). Cuburile de vânătă se presară cu 1 linguriță de sare și peste ele se așează o greutate și se lasă așa, presate puțin, să iasă ”toxinele”, până se pregătesc celelalte legume (cca 15 minute).

-Se curăță, se spală ardeii și se taie julien.

-Se spală, se decojesc roșiile și se taie cubulețe.

-Se spală și se taie mărunt pătrunjelul și ceapa verde.

-Se curăță și se taie mic usturoiul.

-Se spală dovleceii și se taie rondele (cu tot cu coajă, sau se decojesc gen ”pijama”).

Penne colorate cu legume 1-După cele 15 minute, timp în care și-au ”lăsat toxinele”, vinetele se clătesc de sare cu apă rece, se scurg foarte bine și se tamponează cu șervețele de bucătărie, de hârtie, până când apa este complet absorbită.

Penne colorate cu legume 2-Într-un vas/ tigaie se pune puțin ulei (cca 2 linguri) și se călesc câteva minute vinetele, până ce acestea se înmoaie puțin.

Penne colorate cu legume 3-După ce se pregătesc astfel toate legumele, într-un alt vas teflonat (să nu se lipească) mai mare, se pune restul de ulei și când acesta este suficient de încins se adaugă dovleceii și se lasă 3-4 minute să se călească, întorcându-se pe ambele părți.

Penne colorate cu legume 4-Când dovleceii s-au înmuiat puțin se adaugă cele trei feluri de ardei gras și ceapa verde, se amestecă și se lasă pe foc 3-4 minute să se înmoaie puțin și acestea.

Penne colorate cu legume 5-Când s-a înmuiat puțin și ardeiul, se adaugă roșiile, puțină sare, se amestecă și se lasă pe foc până când amestecul începe să fiarbă.

Penne colorate cu legume 6-La sfârșit se adaugă vinetele călite la început, se omogenizează și se mai lasă pe foc cca 1 minut.

-După ce legumele sunt gata, se dă vasul la o parte de pe foc, se adaugă usturoiul, condimentele, verdeața, se potrivește de sare și piper și se lasă să se răcească.

Penne colorate cu legume 7-Cât se răcesc legumele, se unge cu unt vasul/tava în care se vor pregăti pastele la cuptor, se rade jumătate de mozzarella pe răzătoare, iar cealaltă jumătate se feliază foarte subțire astfel încât să acoperim toată suprafața tăvii.

Penne colorate cu legume 8-Când sosul de legume este rece se așează alternativ în tava unsă un rând de paste, legume, mozzarella rasă…și tot așa până se termină toate ingredientele de pus. Se amestecă omogenizându-se pastele, iar deasupra se așează feliile subțiri de mozzarella.

Penne colorate cu legume 9-Se introduce tava în cuptorul încins la 200°C și se lasă pastele cca 15 minute, până când mozzarella se topește și rumenește ușor.

Penne colorate cu legumePenne colorate cu legume

Penne colorate cu legumePenne colorate cu legume

Penne colorate cu legumePenne colorate cu legume

-Se servesc fierbinți cu parmezan ras presărat deasupra.

Poftă bună!

5 gânduri despre „Penne colorate cu legume

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s