Trandafiri aperitiv din piept de pui cu ficăței și bacon

Trandafiri aperitiv din piept de pui cu ficatei si baconRulouri minunat de gustoase, cu aspect interesant de trandafir, potrivite pentru un aperitiv ”mai altfel”, la o masă deosebită cu familia și prietenii. Un aperitiv delicios care îmbină  gusturile și aromele ficatului de pasăre înfofolit în piept de pui frăgezit cu muștar și bacon, cu verdețuri, ardei, puțin picant și caramelizat cu sos dulce de soia. Aceste rulouri sunt relativ ușor de realizat, iar rezultatul este pe cât de spectaculos pe atât de apetisant și gustos.

PS: Eu de mâine încep pregătirile culinare…pentru Sfânta Sărbătoare…Totul este planificat pe zile, meniul este deja stabilit…Mâine seară prăjituresc la cozonaci și niște fursecuri cu ciocolată… în Vinerea Mare vopsesc ouă proaspete de casă (ca la Teleormanul meu), pregătesc drobul, sarmalele, pasca, dulciurile…iar pentru sâmbătă rămân aperitivele, borșul de miel și friptura…Deci…Spor la treabă și vouă!

Ingrediente (12 bucăți)

  • 2 bucăți piept de pui
  • 150 – 200 gr. bacon
  • 6 ficăței de pasăre (12 lobi)
  • 10 – 12 linguri muștar
  • ½ ardei gras roșu
  • 5- 6 fire de pătrunjel verde
  • 10 lingurițe sos soia dulce
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sare, piper ( alte condimente pentru pui, după preferință)

 Trandafiri aperitiv din piept de pui cu ficatei si bacon  0Mod de preparare

-Se spală și se se porționează pieptul de pui în 12 bucăți (aproximativ de lățimea unei palme) mai subțiri, ca pentru șnițele. Acestea se bat cu ciocanul de șnițele, se condimentează cu sare, piper (și alte condimente preferate pentru pui), se ung cu ulei de măsline, se rulează și se lasă la rece, în frigider, pentru cca. 30 minute, până terminăm de pregătit celelalte ingrediente.

-Se curăță, se spală bine ficățeii, se lasă puțin (10 -15 minute) în apă rece pentru a-și lăsa bine sângele, apoi se pun la fiert cu puțină sare. (Eu am pus la fiert toți ficățeii dintr-o tăviță de  cca 600 gr., am ales 12 lobi frumoși și aspectuoși pe care i-am folosit la acest preparat, iar restul i-am pus așa fierți la congelator și i-am preparat altă dată).

-Între timp curățăm, spălăm ardeiul gras și îl tăiem în felii foarte subțiri, iar pătrunjelul îl spălăm.

-După ce ficățeii s-au fiert, se lasă să se răcească, apoi se condimentează cu sare și piper.

Trandafiri aperitiv din piept de pui cu ficatei si bacon 1-Se întind bucățile din piept de pui pe blatul de lucru se condimentează cu sare, piper și cu ajutorul unei pensule se  întinde un strat subțire de muștar pe fiecare bucată.

Trandafiri aperitiv din piept de pui cu ficatei si bacon 2-Se așează pătrunjel verde pe fiecare bucată de piept de pui,  apoi câte o felie foarte subțire de bacon, se unge și aceasta cu un strat subțire de muștar, se așează feliuțele de ardei (în sensul de rulare), apoi câte un lob de ficat fiert la fiecare rulou.

Trandafiri aperitiv din piept de pui cu ficatei si bacon 3-Se rulează cât puteți de strâns (cu grijă, însă, să nu iasă conținutul ruloului) lăsând totuși capetele lejere și se prinde cu 2 – 3 scobitori fiecare rulou pentru a nu se desface, după care se așează în poziție verticală în tava specială de brioșe unsă cu foarte puțin ulei.

Trandafiri aperitiv din piept de pui cu ficatei si bacon 4-După ce sunt gata toate rulourile, acestea se ung cu foarte puțin ulei de măsline.

-Se bagă tava în cuptorul încins în prealabil la 200°C  pentru cca. 15 minute, sau până ce rulourile încep să se rumenesc puțin.

-Se scoate tava din cuptor și cu ajutorul unei pensule se unge fiecare rulou, din belșug, cu sos de soia dulce (pentru ca rulourile să se caramelizeze frumos), după care se continuă coptul pentru încă 5-7 minute, până când trandafirii noștrii se caramelizează pe margine.

-Când sunt gata, se lasă să se răcească în forma de brioșe.

-După ce s-au răcit, se scot scobitorile și se așează pe pat de salată verde pe platoul de servit.

Trandafiri aperitiv din piept de pui cu ficatei si baconTrandafiri aperitiv din piept de pui cu ficatei si bacon

Trandafiri aperitiv din piept de pui cu ficatei si bacon 21Trandafiri aperitiv din piept de pui cu ficatei si bacon 24

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s