Brioșe vesele aperitiv

Briose aperitiv Astăzi am observat că am în frigider o mulțime de cutiuțe cu diverse alimente (brânză, șuncă, măsline, ardei roșu) în cantități mici, tăiate care au rămas de la mesele din zilele acestea. Cred că acest lucru vi se întâmplă destul de des și vouă, nu? Așa că, m-am gândit să le valorific în vreun fel și să nu le mai dau de colo, colo, pentru ca peste câteva zile să constat că deja s-au deteriorat și nu se mai pot consuma.

 Și de ce nu? Voi încerca o rețetă de brioșe aperitiv vesele prin colorit, foarte ușor de pregătit, rapide, care să-mi înveselească ziua asta așa de ploioasă de primăvară. Iată, rezultatul!

Vi le recomand din suflet, sunt pe cât de ușoare, pe atât de sațioase și…este o plăcere să le mănânci….

 Ingrediente (cca. 24 bucăți)

  • 4 ouă
  • 200 ml lapte
  • 200 gr făină
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr. brânză telemea
  • 100 gr. șuncă presată
  • 100 gr măsline (eu am avut negre)
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 fir praz (doar frunzele verzi; se poate înlocui cu ceapa/ usturoi verde)
  • 100 gr cașcaval (pentru decor)
  • 1-2 fire ceapa verde sau câteva frunze de praz (pentru decor)
  • sare, piper (după gust)

 Mod de preparare

-Mai întâi se pregătesc formele de brioșe, punându-se hârtie de copt specială pentru brioșe.

-Se spală/ curăță ardeiul și prazul (ceapa/ usturoiul verde).

-Se taie cubulețe mici brânza, șunca presată, măslinele, ardeiul și se toacă foarte mărunt frunzele de praz (ceapă/ usturoi verde).

-Se amestecă bine ouăle cu laptele, apoi se adaugă făina și praful de copt, rezultând aluatul pentru brioșe.

-În aluatul rezultat se adaugă toate ingredientele tăiate și se amestecă ușor pentru omogenizare.

-Se toarnă compoziția în formele de brioșe pregătite anterior, umplându-le cu aluat cam pe trei sferturi.

-Se coc în cuptorul preîncălzit la 170°C, circa 25 minute (depinde de cuptor), sau până încep să se rumenească puțin deasupra.

-Imediat ce se scot din cuptor și sunt încă fierbinți se presară cașcavalul ras și câteva frunze de ceapa/praz tăiate mărunt.

-Se lasă să se răcească  în forme.

-Se servesc reci.

Briose aperitiv Briose aperitiv Briose aperitiv Briose aperitiv

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s