Cartofi noi cu rozmarin și pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și pulpe de pui la cuptorSunt de sezon, gustoși, foarte rapizi și alegerea potrivită dacă nu prea ai chef să pregătești ceva complicat. Cred ca este cel mai simplu să prepari așa ceva. Pentru că nu mai făcusem demult cartofi și pentru că timpul meu pentru pregătirea cinei de ieri a fost extrem de limitat, am găsit această soluție minunată. Preparatul este banal,  foarte cunoscut și la îndemâna fiecăruia…Nu cred că există cineva care să nu fi pregătit așa ceva (de aceea am considerat că nici nu trebuie prea mult exemplificat cu poze). Cartofii noi sunt extrem de buni, mai dulci, mai pufoși…iar dacă sunt pregătiți și aromați cum se cuvine… sunt minunați. Ingredientul meu ”secret” este în acest caz usturoiul…dar mai bine să vă spun și vouă, poate vă mai inspirați și de aici puțin.

 Ingrediente (4 porții)

  • 4 pulpe de pui (eu mereu fac o porție în plus, pentru că… nu se știe niciodată…)
  • cca 1 kg cartofi noi mai mici
  • 8- 10 grăunți usturoi
  • 8-10 boabe piper
  • ½ linguriță boia ardei dulce
  • 1 linguriță amestec condimente, special pentru pui (sau după preferință)
  • 1 linguriță rozmarin (proaspăt sau uscat)
  • 4 – 5 linguri ulei măsline
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare

-Se curăță și se spală bine pulpele de pui, se condimentează (sare, piper, amestec de condimente pentru pui, boia dulce) și se ung cu uleiul de măsline.

-Se acoperă vasul cu pulpele condimentate cu folie alimentară și se lasă la rece, în frigider pentru cca.15 – 20 minute.

-Între timp se spală cartofii noi foarte bine, în mai multe ape.

-Se așează cartofii spălați (eu i-am preferat întregi, dar dacă doriți, puteți să îi tăiați în jumătate) și pulpele (inclusiv uleiul de măsline rămas în vas) în tava de pregătit.

-Se adaugă grăunții de usturoi întregi sau tăiați în două, boabele de piper, se presară rozmarinul și se stropesc pulpele și cartofii cu puțin ulei de măsline.

-Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul încins la cca 200 °C pentru cca 30 – 40 minute (depinde de cuptor).Cartofi noi cu rozmarin si pulpe de pui

-După 30 – 40 minute se îndepărtează folia și se mai lasă în cuptor încă 15 minute, până când cartofii și pulpele se rumenesc frumos.

-Se servesc cu salată verde sau murături, ori, după preferință.

Cartofi noi cu rozmarin și pulpe de pui la cuptorCartofi noi cu rozmarin și pulpe de pui la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și pulpe de pui la cuptorCartofi noi cu rozmarin și pulpe de pui la cuptor

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s