Gogoșele rapide cu mere și iaurt

Gogoșele rapide cu mere și iaurtGogoșelele copilăriei…pentru copii, dar și pentru cei mari. Ni le făcea bunica de câte ori doream ceva dulce și nu avea prea mult timp la dispoziție, ni le-a făcut mai apoi mama, atât nouă cât și copiilor noștri, pentru ca acum să le fac și eu…doar cu un mare dor de aromele copilărie. Sunt extrem de simplu de făcut, economice, rapide și tare gustoase.
Sunt ideale pentru un desert rapid alături de un pahar cu lapte, sunt bune atât calde cât și reci, se pot servi simple sau cu smântână și dulceață. Într-un cuvânt, sunt minunate în simplitatea lor…

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 140 gr. iaurt (1 pahar)
  • 4 – 5 linguri de zahăr (depinde cât de dulci le doriți)
  • 8 – 9 linguri făină
  • ½ linguriță amoniac stins
  • 2 mere mari
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 vârf cuțit de sare
  • 1 pahar ulei pentru prăjit
  • opțional: 1 praf de scorțișoară (sau după preferință)
  • zahăr pudră pentru decor

Gogoșele rapide cu mere și iaurtMod de preparare

-Se spală, se curăță merele de coajă și se rad pe răzătoarea mare.

Gogosele cu mere si iaurt -Într-un castron se bat bine ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, se adaugă pe rând iaurtul, făina, bicarbonatul stins (cu zeamă de lămâie sau oțet), merele rase, un praf de scorțișoară (opțional) și se omogenizează compoziția. Trebuie să rezulte o compoziție destul de consistentă, puțin mai groasă decât cea de chec.

Gogosele cu mere si iaurt-Se lasă compoziția să se ”odihnească” cca. 5-10 minute.

-Între timp se pune uleiul la încins într-un vas pentru prăjit (de preferat un vas mai îngust decât tigaia obișnuită și cu pereții mai înalți); uleiul trebuie să acopere fundul vasului cca 3 degete.

Gogosele cu mere si iaurt -Cu ajutorul unei lingurițe se ia din aluatul pregătit și se formează gogoșelele care se pun la prăjit în uleiul încins. (Atenție, să nu le puneți înghesuite, pentru că ele cresc și se umflă la prăjit și riscați să se lipească una de alta!).Se rumenesc frumos timp de 2-3 minute pe ambele părți.

Gogosele cu mere si iaurt -Pe măsură ce se prăjesc, gogoșelele se scot și se așează pe șervet de hârtie de bucătărie pentru a se absorbi uleiul în exces.

-Când toate gogoșelele sunt prăjite, se mută pe platoul de servit și se presară cu zahăr pudră.

-Se pot servi ca atare, calzi sau reci, sau cu smântână și dulceață.

Gogoșele rapide cu mere și iaurtGogoșele rapide cu mere și iaurt

Gogoșele rapide cu mere și iaurtGogoșele rapide cu mere și iaurtPoftă bună!

 

4 gânduri despre „Gogoșele rapide cu mere și iaurt

  1. Am mai pregatit gogosele rapide pana acum, dar nu cu iaurt si mere. Si cum merele sunt nelipsite in casa noastra in orice sezon, m-am apucat de treaba. Si au fost atat de bune si apreciate, ca le-am facut din nou, de data asta special pentru fetita mea si prietenele ei. Si la fel de rapid au disparut din farfurie, precum le-am si preparat!
    Bineinteles ca nu am uitat sa postez o fotografie pe pagina ta de Facebook, drept multumire 🙂
    https://www.facebook.com/VickysRecipes

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s