Budincă aperitiv cu șuncă și ardei

Budincă aperitiv cu șuncă și ardeiUn aperitiv desăvârșit, impresionant, sățios, extrem de simplu de făcut.

Cu siguranță vă veți impresiona familia și prietenii, pentru că nu aveți cum să dați greș cu un astfel de preparat. Are gustul unei pizza, este aspectuos și extrem de gustos.

Deoarece am avut o mulțime de evenimente în familie, pot spune că anul acesta a fost nelipsit de la fiecare masă festivă pe care am organizat-o și de fiecare dată a fost foarte de apreciat.

Se pregătește extrem de simplu, rapid și nu necesită efort mare și nici ingrediente complicate.

Vi-l recomand cu mare căldură pentru evenimente deosebite și nu numai, pentru că este delicios, apetisant și aspectuos.

Merită încercat, iar dacă o veți face vreau negreșit părerile voastre. Pentru că noi suntem fanii acestui preparat, vreu să știu și părerea voastră (îmi doresc acest lucru). Vă pup și vă doresc spor la treabă!

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 5 linguri smântână
  • 5 linguri făină
  • 300 gr. șuncă
  • 3 ardei gras roșu
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare, piper (după gust)
  • opțional, boia de ardei dulce

Budincă aperitiv cu șuncă și ardeiMod de preparare

-Se spală ardeiul, se curăță de semințe și se taie cubulețe.

-Se alege, se spală și toacă mărunt pătrunjelul.

Budincă aperitiv cu șuncă și ardei-Se taie în cuburi mici șunca.

Budinca aperitiv cu sunca si ardei -Se bat ouăle cu un ”praf” de sare, se adaugă smântâna, apoi făina și se omogenizează.

Budinca aperitiv cu sunca si ardei 4-Peste amestecul de ouă și făină se adaugă șunca, ardeii și pătrunjelul tăiate mărunt, se omogenizează compoziția și se condimentează cu sare și piper după gust.

Budinca aperitiv cu sunca si ardei 5-Se toarnă compoziția într-o tavă (eu am folosit o tavă de 20 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt (sau clasic cu grăsime/ulei și făină), se nivelează și se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 175°C, pentru cca. 45 minute, sau până când se rumenește ușor deasupra și se desprinde de pe margini.

-Opțional, înainte de a se băga tava în cuptor, la copt, se presară deasupra, ardei boia dulce, pentru culoare și aspect.

-După ce este gata, se lasă să se răcească în tavă și se porționează rece, după preferință.

-Se servește rece, fiind un aperitiv excelent și sățios, un fel de mini-pizza.

Budincă aperitiv cu șuncă și ardeiBudincă aperitiv cu șuncă și ardei

Budincă aperitiv cu șuncă și ardeiBudincă aperitiv cu șuncă și ardei

Budincă aperitiv cu șuncă și ardeiBudincă aperitiv cu șuncă și ardei

Poftă bună!

Notă:

-Eu, în ultimul timp am adăugat la această rețetă și ”o mână” de măsline negre, iar gustul a fost excelent.

 

7 gânduri despre „Budincă aperitiv cu șuncă și ardei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s