Pui cu fasole verde

Pui cu fasole verde Ideal pentru o cină simplă, delicioasă și sănătoasă. Se pregătește rapid, cu puține ingrediente, iar gustul este desăvârșit. Combinația de pui fraged și aromat alături de fasolea verde este ideală,  aromele se potrivesc și se îmbină de minune, iar sosul de soia îi dă o savoare deosebită, accentuând gustul.

Este un preparat cu stil, ”green style”, aș putea spune… 😉

Ceva asemănător am văzut cândva într-o revistă de la un supermarket din București…Mi-am adus aminte, nu știu exact dacă am reținut bine rețeta, dar vă asigur că ceea ce mi-a ieșit mie acum este grozav.

Dacă sunteți pe fugă mereu și nu aveți timp să pregătiți ceva de mâncare, acest preparat din pui vă scoate repede din impas. Având un gust deosebit și un aspect plăcut, vă puteți impresiona familia, prietenii, sau de ce nu, îl puteți  pregăti pentru o cină romantică în doi…

Ingrediente (4 porții)

  • 1 piept de pui dezosat
  • 400 gr. fasole verde proaspătă, congelată sau din conservă (eu am folosit fasole proaspătă)
  • 100 gr. unt
  • 1 lămâie
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • 6-7 linguri ulei măsline
  • 2-3 linguri sos de soia
  • sare, piper (după gust)

Pui cu fasole verde Mod de preparare

-Se curăță, se spală pieptul de pui și se porționează în bucăți aproximativ egale de 5-6 cm, sau după preferință.

-Se condimentează bucățile de pui cu sare, piper, cimbru și cu ajutorul unei pensule se ung cu puțin ulei de măsline. Se acoperă cu folie alimentară și se lasă la rece 10-15 minute.

-Cât timp carnea de pui stă la rece ne ocupăm de fasolea verde.

Pui cu fasole verde -Se rup codițele, se spală fasolea verde și se fierbe în apă cu sare timp de 10 minute.

-După 10 minute se scoate fasolea într-o sită, se trece printr-un jet de apă rece și se lasă în sită să se scurgă bine de apă.

Pui cu fasole verde -Se pune untul într-o tigaie care se lasă la foc potrivit până când acesta s-a topit, apoi se adaugă fasolea scursă, care se sotează cca. 5-10 minute. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Pui cu fasole verde -Dacă se poate, în același timp cât se sotează fasolea, în alt vas/ tigaie se încing 6-7 linguri ulei de măsline și se prăjește pieptul de pui pe ambele părți, până când bucățile sunt frumos rumenite ( sau după cum le preferați).

-Puiul astfel gătit se servește cald, pregătindu-se porțiile pe farfurie: se așează câteva bucățele de pui, fasole verde, se stropește cu sos de soia și se ornează cu lămâie și cimbrișor proaspăt.

Pui cu fasole verde Pui cu fasole verde

 

Pui cu fasole verde Pui cu fasole verde

 

Pui cu fasole verde Pui cu fasole verde

 Poftă bună!

 Notă:

-Dacă folosiți fasole verde congelată aceasta se pregătește la fel ca cea proaspătă (fără să o decongelați înainte), iar dacă folosiți fasole din conservă aceasta se trece doar printr-un jet de apă rece, se scurge de apă, apoi se sotează.

2 gânduri despre „Pui cu fasole verde

    • Buna, Loryloo! Multumesc pentru cuvintele tale! Intr-adevar, sunt delicioase toate „pastaile”: verzi, galbene, late, rotunde, de orice fel… Si mie imi plac la nebunie, in ciorbe, salate, mancaruri de toate felurile, chiar asa simplu pregatite sunt minunate…Te asigur ca sunt grozave in aceasta combinatie! Te imbratisez si…pe curand!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s