Cheesecake cu mascarpone, fructe de pădure și caramel

Cheesecake cu mascarpone, fructe de pădure și caramel Un desert provocator, delicat și simplu, fără coacere.

Nu trebuie deloc să ai pricepere în „ale deserturilor”, pentru a putea prepara această minunăție dulce, cu o textură fină, deosebită. Rezultatul te va uimi nu numai pe tine, cât și pe membrii familiei sau pe prieteni, pentru că este un desert savuros, cu arome și gusturi amețitoare, care se îmbină perfect. Dulcele sosului caramel se estompează în prospețimea fructelor de pădure și finețea cremei dulce-acrișoară de brânză, dar aroma rămâne și ne binedispune simțul gustativ și olfactiv. Cum vă spuneam…un desert simplu, rapid…delicios…

Eu l-am pregătit cu drag, pentru persoane dragi…Nu uitați, deci, ingredientul ”secret” pentru un desert reușit: dragostea cu care îl pregătiți. 😉

În zi specială, urez ”La mulți ani”, tuturor Ioanelor, Ionilor și vă îmbrățișez cu căldură!

PS: Fie ca Sfântul Ion să vă călăuzească tuturor (oriunde vă aflați), pașii în viață cu sănătate, liniște, împăcare, armonie, bucurii și realizări de suflet și de casă, împreună cu toți cei dragi vouă!

Ingrediente

Pentru BLAT:

  • 200 – 250 gr. biscuiți (eu am folosit biscuiți digestivi)
  • 100 gr. unt
  • 1 lingură nutella

Pentru CREMĂ:

  • 250 gr. brânză Mascarpone
  • 125 gr. cremă de brânză (eu am folosit Philadelphia)
  • 200 gr. smântână pentru frișcă
  • 100 gr. zahăr pudră
  • 15 gr. gelatină mărunțită (1 ½ plic de 10 gr.)
  • 200 gr. fructe de pădure
  • 1 păstaie de vanilie sau 1 linguriță esență vanilie

Pentru SOS CARAMEL:

  • 150 gr. zahăr
  • 50 ml. frișcă lichidă
  • 2 linguri apă
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Cheesecake cu mascarpone, fructe de pădure și caramel Mod de preparare

BLATUL:

-Se pregătește o tavă rotundă de tort cu fund detașabil (Ø= 22 cm) și se îmbracă cu folie alimentară.

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel 2-Se mărunțesc biscuiții bine (cu blenderul) și se topește untul o jumătate de minut la microunde, după care untul răcit se adaugă peste biscuiți.

-Se amestecă biscuiții cu untul topit, se adaugă nutella, se omogenizează bine compoziția, după care aceasta se așează uniform în tavă, presând bine blatul pe fundul tăvii cu ajutorul unei linguri.

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel 3a-După ce blatul este gata, acesta se ține la rece în frigider până terminăm crema.

CREMA:

-Se pune gelatina la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi aceasta se lichefiază introducând vasul cu gelatină într-un alt vas cu apă fierbinte. (În fotografia cu ingredientele, gelatina mea nu apare, deoarece deja o pusesem la înmuiat 😉 ).

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel 4b-Cu ajutorul mixerului se bate brânza Mascarpone împreună cu crema de brânză și cu zahărul farin până ce aceasta devine spumoasă și își dublează volumul (cca. 3-4 minute).

-Separat se bate smântâna pentru frișcă până se obține frișca.

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel 5-Se amestecă crema de brânză cu frișca, se adaugă semințele de vanilie (sau esența de vanilie), gelatina lichefiată și se omogenizează crema cu ajutorul unei spatule.

SOS CARAMEL:

-Se pune zahărul într-un vas (de dimensiuni reduse) la foc mic și se ține până când zahărul se topește și se caramelizează frumos (Atenție, să nu se ardă!). Peste zahărul topit se adaugă apa, zeama de lămâie și frișca lichidă (cu grijă, să nu vă accidentați cu stropii fierbinți!), se omogenizează și se mai ține pe foc sosul cca. 5 minute până începe să se lege. Se dă la o parte vasul de pe foc și se lasă sosul să se răcească.

  Asamblare

-Peste blatul răcit și întărit se toarnă jumătate din cremă, se nivelează și se distribuie cât se poate de uniform fructele de pădure. (Dacă ați avut fructe congelate, așa cum am avut eu, este bine ca înainte de a le pune în cremă să le lăsați la scurs 15-20 minute într-o sită).

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel 6-Se răstoarnă restul de cremă, se nivelează și se dă la rece, la frigider pentru cca. 4- 6 ore, până când crema se întărește.

Cheesecake cu mascarpone, fructe de padure si caramel 7-După ce cheesecake-ul s-a întărit, se scoate pe un platou și înainte de a se servi, peste acesta se toarnă sosul caramel (rece) și se decorează cu fructe roșii (eu am avut câteva coacăze și am încercat să fac și câteva forme din zahăr ars).

 Cheesecake cu mascarpone, fructe de pădure și caramel Cheesecake cu mascarpone, fructe de pădure și caramel

Cheesecake cu mascarpone, fructe de pădure și caramel Cheesecake cu mascarpone, fructe de pădure și caramel

Cheesecake cu mascarpone, fructe de pădure și caramel Cheesecake cu mascarpone, fructe de pădure și caramel

Cheesecake cu mascarpone, fructe de pădure și caramel Cheesecake cu mascarpone, fructe de pădure și caramel

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s