Prăjitură rapidă din pișcoturi și mere

Prăjitură rapidă din pișcoturi și mere Dacă doriți ceva dulce și nu aveți prea mult timp la dispoziție, așa cum mi s-a întâmplat mie…vă recomand o prăjitură rapidă, simplu de făcut și extrem de ”ușoară” și reconfortantă. Este nemaipomenită pentru copii, care cu siguranță o vor aprecia și o vor savura cu mare poftă și plăcere.

Doream ceva ușor și dulce, fără creme sau blaturi complicate…Atunci mi-a venit mama în ajutor, care avea această rețetă, undeva notată în caietul ei special…Mama urmărește adesea și este foarte atentă la emisiunile culinare românești și își notează de fiecare dată câte o rețetă atunci când aceasta i se pare interesantă…Așa cred că s-a întâmplat și cu această rețetă, nu știu de unde, sau când și-a notat-o. Am să o rog pe viitor să-și noteze și sursa, pentru ca astfel să o pot și eu menționa…

Dar să nu mă mai lungesc cu vorba și să vă spun că pe lângă faptul că este o prăjitură rapidă, absolut deloc complicată, folosește ingrediente lesnicioase, avute la îndemână…Este aromată, însiropată puțin, fină, extrem de plăcută și moale, de la pișcoturile care se vor compactiza într-un blat pufos. Este prăjitura potrivită copiilor și în orice moment al săptămânii, atunci când timpul nu ne permite să stăm prea mult în bucătărie.

Dacă vreți să o încercați și voi, eu doar atât vă mai spun: merită. 🙂

Ingrediente

  • 400 gr. pișcoturi
  • 5 ouă
  • 200 gr. zahăr
  • 1 litru lapte
  • 3/4 borcan mic (375 gr) gem ( de preferat gemul de caise)
  • 5 mere
  • 50 gr. unt (pentru uns tava)
  • 2 linguri pesmet
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • decor: fructe din compot – caise, vișine (după preferință)

Prăjitură rapidă din pișcoturi și mere Mod de preparare

-Se încălzește cuptorul la 180°C.

-Din cele 5 ouă, la 3 dintre ele se separă albușurile de gălbenușuri și se dau deoparte.

PRAJITURA RAPIDA DIN PISCOTURI CU MERE SI GEM2-Într-un vas se amestecă cu ajutorul unui tel, cele 2 ouă întregi și cele 3 gălbenușuri cu zahărul și zahărul vanilat.

-Peste amestecul de ouă și zahăr se toarnă laptele rece și se amestecă bine până când zahărul se dizolvă complet.

PRAJITURA RAPIDA DIN PISCOTURI CU MERE SI GEM4-Se spală, se curăță merele de coajă și se taie cubulețe mici.

-Se unge tava ( dim. 20cm x 30cm) cu unt și se tapetează cu pesmetul.

PRAJITURA RAPIDA DIN PISCOTURI CU MERE SI GEM3-În tava tapetată se așează un strat de pișcoturi (mie mi-au intrat fix 22 pișcoturi).

-Peste pișcoturi se pune un strat generos de gem (de caise, la mine), apoi merele tăiate cubulețe.

-Peste mere se așează al doilea strat de pișcoturi.

PRAJITURA RAPIDA DIN PISCOTURI CU MERE SI GEM5-Laptele amestecat cu oul se toarnă peste pișcoturi și se bagă tava în cuptorul încins pentru cca. 25- 30 minute, sau până când crema de ou s-a întărit.

-Între timp se bat bine cele 3 albușuri (puse deoparte) cu un praf mic de sare, până când devin spumă tare.

PRAJITURA RAPIDA DIN PISCOTURI CU MERE SI GEM6-După cele 25-30 minute se scoate prăjitura din cuptor, se întinde spuma de albușuri și se decorează cu fructe din compot, sau orice alte fructe avem, după preferință.

PRAJITURA RAPIDA DIN PISCOTURI CU MERE SI GEM7-Se mai dă prăjitura la cuptor pentru încă 10 minute, până când albușul capătă o ușoară culoare maronie.

-Când s-a răcit suficient, prăjitura se dă la rece în frigider pentru cca.1-2 ore, după care se poate porționa după preferință și servi cu mare plăcere.

Prăjitură rapidă din pișcoturi și mere SONY DSC

Prăjitură rapidă din pișcoturi și mere SONY DSC

Prăjitură rapidă din pișcoturi și mere Prăjitură rapidă din pișcoturi și mere

Poftă bună!

5 gânduri despre „Prăjitură rapidă din pișcoturi și mere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s