Zilele trecute am făcut această salată simplă, tradițională, plăcută și tare gustoasă. Pot spune că este o salată atemporală, merge în orice sezon, consistentă, sănătoasă și…de ce nu, savuroasă.
A fost atât de bună, încât a dispărut imediat din castron, iar eu nu am mai apucat să fac fotografii. Așa că, mi-am amintit că aveam câteva fotografii de anul trecut pe care nu am apucat să le postez. Chiar dacă nu sunt cele mai grozave poze ale mele, vă asigur însă că această salată este excelentă și se încadrează foarte bine în zilele acestea de post.
Iar dacă vă place și utilizați fasole din conservă, salata este ca și făcută.
Vă las acum pe voi să vă convingeți singuri. 🙂
Ingrediente (4 porții)
- 450-500 gr. fasole boabe (fierte)
- 1 ceapă roșie mare (eu am pus 2 mai mici)
- 1 ardei gras roșu (eu am pus gogoșar)
- 3-4 frunze salată verde
- ½ legătură pătrunjel
Dressing
- sucul de la1-½ lămâie (după preferință)
- 3-4 linguri ulei măsline
- sare, piper negru/ roșu (după gust)
-Salata se poate pregăti fie rapid, cu boabe de fasole din conservă, fie fasolea se poate pregăti și fierbe ca aici.
-Fasolea fiartă acasă de noi se lasă la răcit.
-Fasolea, fie din conservă, fie cea fiartă de noi și răcită în prealabil, se lasă la scurs într-o sită.
-Se curăță ceapa, se scot semințele la ardei (gogoșar), iar acestea se spală bine, împreună cu frunzele de salată și pătrunjelul.
-Se taie ardeiul cubulețe, salata verde mărunt, pătrunjelul se toacă fin, iar ceapa se taie julien și se freacă separat cu puțină sare pentru a se înmuia.
-Se amestecă boabele fierte și scurse de fasole cu celelalte ingrediente (gogoșarul, salata verde, pătrunjelul, ceapa).
-Se pregătește dressing-ul amestecând uleiul de măsline cu sucul de lămâie, se condimentează după gust și se toarnă peste salată.
-Înainte de servire, salata de fasole se dă la rece cca. 20 minute.
E unele dintre preferatele mele(o ador pe cea cu boabe de naut)😜😘
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ai dreptate, Claudia! Este super buna si aceea! Te imbratisez!
ApreciazăApreciat de 1 persoană