Salată de andive cu ouă

Salată de andive cu ouăAm găsit folosirea potrivită, tare plăcută și savuroasă pentru ouăle rămase de la Paște. Zilele trecute am făcut această salată simplă din andive, răcoritoare și colorată, de primăvară, pe care v-o recomand și vouă. Cu un dressing la fel de răcoritor, salata de andive cu ouă este recomandată în zilele acestea când încercăm să mâncăm ceva mai ușor după plinătatea și bogăția meselor din zilele trecute. Evident, în afara ingredientelor de bază, andive și ouă, restul ingredientelor sunt opționale, iar voi puteți să adaptați salata după dorința și placul vostru. Nu vă ia mai mult de 20 minute pregătirea acestei salate, iar rezultatul este minunat! 😉

Ingrediente (4 porții)

  • 2 andive
  • 4 ouă
  • 2-3 frunze salată verde
  • 2 castraveți (sau aprox. ½ castravete lung)
  • 6 – 8 ridichi

Dressing

  • 150 gr. iaurt
  • 1-2 căței de usturoi
  • sucul de la ½ lămâie ( sau după preferință)
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță muștar Dijon (cu hrean)
  • 2-3 linguri verdețuri tocate (pătrunjel, mentă, arpagic)
  • 1-2 linguri ulei măsline
  • sare, piper negru proaspăt măcinat  (după gust)

Mod de preparare

-În situația în care nu folosiți ouăle rămase de la Paște, se fierb mai întâi ouăle tari, se trec prin jet de apă rece, se lasă să se răcească, apoi se decojesc și se taie în 4 pe lung.

-Se curăță, se spală andivele, se scurg, se desprind frunzele și se taie după preferință fie fâșiuțe pe lung, fie transversal (cum am procedat eu). La fel se procedează cu frunzele de salată verde.

-Se curăță, se spală și se taie rondele castraveții și ridichile.

-Se pregătește dressing-ul amestecând bine usturoiul zdrobit cu uleiul de măsline, iaurtul, după care se adaugă pe rând celelalte ingrediente și se condimentează după gust cu sare și piper.

-Se așează pe platoul de servit, în mijloc andivele și salata, iar pe margine ouăle, castraveții și ridichile, iar dressing-ul fie se servește separat, fie se toarnă în mijloc peste andive. Se decorează cu frunze de verdeață.

Salată de andive cu ouăSalată de andive cu ouăSalată de andive cu ouăSalată de andive cu ouăPoftă bună!

 Sfaturi utile:

Andiva este puțin amăruie la gust. Dacă vă ”displace” și vreți să mai estompați acest gust amărui, se pot ține foile de andivă în apă rece cu sare pentru aproximativ 15 minute pentru  ”a ieși” amăreala.

 

 

4 gânduri despre „Salată de andive cu ouă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s