Sote de mazăre nouă

Sote de mazăre nouăMazăre nouă, dulce și fragedă…

Deoarece acum  a  apărut mazărea nouă trebuie să ne bucurăm și să profităm de savoarea ei cât mai mult. Abia după aceea vom extinde activitatea și vom pregăti punguțele cu mazăre pentru congelator…Dar acum, nu! Ea  trebuie decât să fie consumată  proaspătă…Cu cât mazărea este mai proaspătă, cu atât este mai dulce…Deoarece în timpul anului folosim numai mazăre congelată, trebuie să profităm la maxim de aceste săptâmâni, când apare și să o pregătim în fel și chip: în supe/ciorbe, salate, mâncăruri, etc…Și ce plăcut este când desfaci păstăile cu mâna și auzi zgomotul boabelor cazând dezordonat în castron și simți frăgezimea acestora când mai atingi din greșeală un bob cu unghia…

Cum poți simți mai bine gustul și aroma mazărei proaspete, dacă nu gătită în cel mai simplu mod posibil, adică sote. Așa gustul rămâne intact, nealterat și nepătruns de aromele altor legume.

Prin urmare, o rețetă extrem de simplă, rapidă și la îndemâna tuturor, pentru o minunată garnitură la un fel principal…

Chiar dacă fotografiile sunt făcute cu telefonul, nu am putut să mă abțin să nu vă dau și vouă această rețetă pentru că rezultatul este chiar unul delicios! 😉 Simplu, rapid, gustos, bun, hrănitor…

Ingrediente (4 porții)

  • 1 kilogram de păstăi de mazăre
  • 2-3 linguri ulei
  • 50 gr. unt
  • ½ legătură mărar verde
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparar

-Se spală și se desfac păstăile de mazăre.

-Într-o tigaie se pune uleiul împreună cu untul, iar când untul s-a topit, se adaugă mazărea curățată și se amestecă ușor.

Sote de mazăre nouă-Se fierbe acoperit cu capac la foc mediu cca. 8 minute.

-Se dă la o parte de pe foc se condimentează după gust cu sare și piper și se presară deasupra mărarul tăiat mărunt.

-Se servește imediat ca garnitură, alături de friptura și salata preferată, sau…ca în cazul meu alături de o tartă cu ricotta și anghinare, sau…chiar așa simplă doar cu o salată alături.

Sote de mazăre nouăSote de mazăre nouăSote de mazăre nouăPoftă bună!

Notă:

-Dacă nu vă displace usturoiul, pentru un gust mai savuros, puneți încă de la început în uleiul amestecat cu unt, un cațel de usturoi zdrobit ușor și gătiți-l cca 2 minute. Eu acum nu am pus usturoi pentru că îmi era mult prea dor doar de gustul de mazăre nouă.

-Dacă vă place mai puțin gătită, mazărea se poate pregăti la foc mediu-mare cca 3 minute.Culoare se va menține intensă și aroma pătruzătoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s