Ciuperci pane umplute cu cremă de brânză

Ciuperci pane umplute cu cremă de brânzăCum ciupercile se numără printre preferatele mele, pentru o gustare rapidă sau un aperitiv inedit, această rețetă este absolut delicioasă. Ca de obicei ne putem juca cu ingredientele pentru umplutură, în funcție de imaginația noastră, de gusturi, dar și de oferta frigiderului… 😉 Putem alege brânza preferată, condimentele care ne plac, dacă să punem ceva șuncă sau nu…

Cum de câteva luni am început să particip alături de alte doamne deosebite, care dețin bloguri culinare minunate, la o serie de provocări, această rețetă este pentru ”Provocarea secretă”, grup inițiat de Ama. Regulamentul acestei provocări spune că, gazda provocării din luna respectivă repartizează un alt blog fiecărei participante la provocare. În acest fel ne cunoaștem mai bine, facem cunoștință cu bloguri noi, ne îmbogățim fiecare caietul de rețete participând la astfel de experiențe. Cum spuneam, luna aceasta, distinsa noastră gazdă Claudia de la Lecturi și arome, mi-a repartizat un blog de unde a trebuit să îmi aleg o rețetă. Un blog – O Crăiță în bucătărie, pe care, recunosc că nu îl știam, dar care mi-a făcut mare plăcere să îl urmăresc. Am găsit o sumedenie de rețete tentante, dar până la urmă din ”dragoste” pentru ciuperci și datorită timpului limitat, am ales această rețetă rapidă, pe cât de savuroasă pe atât de simplă și ușoară.

Deoarece au ieșit grozave, fiind sigură că le voi repeta și cu alte ingrediente, vă las rețeta să vă bucurați și voi de gustul acestor delicioase ciuperci. 🙂

Ingrediente (pentru 5 persoane)

  • cca 800-1000 gr. ciuperci champignon proaspete de dimensiuni mai mici (eu am avut 20 bucăți)
  • 200 gr. telemea de vacă
  • 80 gr. cașcaval
  • 4 ouă
  • 1 legătură mărar verde
  • 2 fire ceapă verde
  • ¼ ardei gras roșu
  • 100 gr. făină
  • 120 gr. pesmet
  • ulei pentru prăjit (aprox. un pahar)
  • sare, piper (după gust)

Ciuperci pane umplute cu cremă de brânzăMod de preparare

-Se spală ciupercile, se îndepărtează piciorușele și se lasă să se scurgă și să se usuce bine pe șervețele de hârtie de bucătărie.

-Se spală mărarul, ceapa verde, ardeiul gras și se taie mărunt.

-Cât timp se zvântă ciupercile ne ocupăm de umplutură: într-un castron se rade brânza și cașcavalul pe răzătoarea mare, se adaugă legumele tăiate mărunt (ceapa verde, mărarul, ardeiul), 2 ouă, sare, piper după gust și se amestecă toate ingredientele până rezultă o cremă omogenă.

Ciuperci pane umplute cu crema de branza2-Se umplu ciupercile (bine uscate) cu crema de brânză, se unesc câte două îndepărtându-le surplusul de umplutură și fixându-le cu scobitori.

-Se pregătesc separat 3 vase cu: făină, cele 2 ouă (rămase) bătute cu un praf de sare și piper, pesmet.

-Perechile de ciuperci se trec fiecare prin făină, ou, pesmet în această ordine.

Ciuperci pane umplute cu crema de branza3-Se pune uleiul la încins într-o tigaie, iar când acesta este suficient de fierbinte se prăjesc ciupercile astfel pregătite, câteva minute pe fiecare parte, cât mai uniform.

-Ciupercile pane prăjite se scot pe șervet de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Ciuperci pane umplute cu cremă de brânză-Se servesc imediat, calde, alături de roșii sau salata preferată, dar sunt la fel de bune și reci. Se pot servi ca antreuri (calde sau reci) sau gustări delicioase, în orice moment doriți.

Ciuperci pane umplute cu cremă de brânzăCiuperci pane umplute cu cremă de brânzăCiuperci pane umplute cu cremă de brânzăPoftă bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s