Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță

Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepelițăDe câteva luni particip alături de alte fete inimoase, cu bloguri deosebite, la un proiect frumos și interesant ”Tradiție și gastronomie românească”, inițiat de Gina Bradea. De curând, Ferma de prepelițe japoneze Fundeni, împreună cu inițiatoare proiectului mi-au dăruit multe ouă de prepeliță proaspete și gustoase. De aceea, am pregătit special pentru acestă provocare un preparat apreciat, cred eu, pe mesele noastre, o ruladă arătoasă, simplă, ușoară și tare gustoasă din carne de pasăre.

Despre ouăle de prepeliță nu vreau să vă spun decât că sunt benefice organismului, sănătoase, revigorante, dietetice, iar dacă sunt și ecologice și proaspete ca cele primite de mine, acest lucru nu poate constitui decât un avantaj.

Să vă mai spun că vi le recomand și eu? Pentru aceasta, nu trebuie decât să participați și voi la concursul inițiat tot de Gina Bradea și veți pute câștiga 120 de ouă proaspete de prepeliță. Nu este minunat? Veți găsi destule rețete sănătoase și savuroase, pentru a vă putea bucura de beneficiile lor.

Rețeta aceasta se numără printre ele, cu siguranță veți impresiona prin aspectul deosebit, se folosesc puține ingrediente de bază și este ușor de făcut. Combinația de carne de pasăre, ouă de prepeliță, brânză și verdeață este plăcută și hrănitoare.

Întotdeauna merită să ne hrănim sănătos familia, să o bucurăm cu un preparat deosebit, mai ales dacă acesta este gustos și arătos.  Motiv pentru care, nu trebuie decât să încercați și voi rulada cu ouă de prepeliță. 😉

Ingrediente (2 bucăți ruladă)

  • 800 gr. carne tocată de pasăre
  • 24 ouă prepeliță
  • 200 gr. brânză telemea de vacă
  • 4 linguri pesmet
  • ½ ardei gras roșu
  • ½ ardei gras verde
  • 4-5 grăunți usturoi (opțional)
  • 1 legătură pătrunjel
  • ½ legătură mărar
  • 100 ml vin alb
  • sare, piper ( opțional, după preferință și alte condimente pentru carne de pasăre

Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepelițăMod de preparare

-Se fierb tare 18 ouă de prepeliță.

-Se spală ardeii și se taie sub formă de bețișoare.

-Se spală verdeața și se toacă mărunt.

-Se pregătește carnea pentru ruladă: într-un castron mai mare peste carnea tocată de pasăre se adaugă pesmetul, cele 6 ouă de prepeliță rămase, usturoiul zdrobit, se condimentează cu sare și piper după gust și se amestecă bine, frământându-se cca. 5-10 minute compoziția. Să aveți grijă cu sarea, deoarece brânza este și ea sărată! Se împarte compoziția de carne în două.

-Se așează jumătate din compoziția de carne pe o folie de plastic, presându-se ușor, sub forma aproximativă a unui dreptunghi, cu grosimea de cca 0,5-1,0 cm. Latura lungă trebuie să fie puțin mai mică sau aproximativ egală cu lungimea tăvii în care veți coace rulada.

-Se rade jumătate din cantitatea de brânză peste carne și se presară jumătate din cantitatea de verdeață tocată.

Rulada de carne de pui cu oua de prepelita2-Pe marginea la una din laturile lungi se așează bețele colorate de ardei și ouăle fierte, curățate de prepeliță (mie mi-au intrat 9 ouă la un rulou).

-Cu ajutorul foliei se rulează ușor și cu grijă carnea, rezultând rulada. După ce îi dăm un aspect cât mai uniform, se mută rulada pe o folie de aluminiu, se strânge bine la capete și se așează ruloul în tava de copt.

-Se procedează la fel și cu restul ingredientelor, rezultând a două ruladă.

-Se așează ruladele învelite în folie de aluminiu în tava de copt, aceasta se introduce în cuptorul încins în prealabil la 200°C și se ține în cuptor cca 20-25 minute, sau până când rulada s-a copt. Se scoate tava din cuptor, se înlătură folia de aluminiu (cu grijă să nu vă ardeți!) de pe fiecare ruladă, se toarnă vinul peste rulade și se introduce tava la loc în cuptor, pentru încă 20-25 minute, sau până când ruladele se rumenesc frumos, după preferință. Din când în când se scoate tava din cuptor și cu ajutorul unei pensule se ung rulourile cu sosul format în tavă, eventual se pot întoarce pentru a se rumeni frumos și uniform pe toate părțile.

Rulada de carne de pui cu oua de prepelita3-După ce ruladele s-au rumenit, se scot din cuptor și se lasă să se răcorească în tavă.

Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță-Înainte de servire se scoate rulada pe un platou, după care se feliază după preferință. Se poate servi caldă sau rece, ca aperitiv, dar este minunată și ca fel principal, alături de garnitura și salata preferată. Noi am servit-o cu cartofi noi la cuptor cu rozmarin și salată verde.

Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepelițăRuladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepelițăRuladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepelițăRuladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepelițăPoftă bună!

Sfaturi utile:

-Dacă nu aveți ouă de prepeliță, deși vi le recomand cu căldură, puteți folosi ouă de găină, respectiv la 4 ouă de prepeliță folosiți un ou de găină. În umplutură puteți pune 2 ouă de găină, iar dacă vi se pare prea moale compoziția mai puteți adăuga o lingură de pesmet.

-Menționez, că în tava în care se așează rulourile învelite în folie de aluminiu pentru coacere, nu se pune nimic. Vinul alb se adaugă numai după înlăturarea foliei.

-În locul cărnii de pasăre, se poate folosi orice alt tip de carne tocată preferați.

2 gânduri despre „Ruladă din carne tocată de pasăre și ouă de prepeliță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s