Clătite cu ton și capere

Clătite cu ton și capereClătitele cu ton și capere sunt delicioase și merg de minune, atunci când doriți o  gustare simplă, sănătoasă și extrem de rapidă. Cu un aluat pufos de clătite și o umplutură extrem de simplă din ton cu câteva capere care îi dau o savoare aparte, clătitele acestea pe mine m-au cucerit, devenind și preferatele copilei mele.

Deoarece este a patra rețetă de clătită pe care o testez cu noul meu gadget de bucătărie – Panini Maker Breville, care, se pare că mi-a devenit indispensabil de un timp încoace (dar despre asta am să vă povestesc altă dată, exemplificând cu noi rețete), pot spune că eu dau un mare vot de încredere acestui mic aparat și îl recomand tuturor. Este foarte util, practic, rapid, se curăță repede și…vom spune adio căldurii de la aragaz și mirosului de ulei încins și fumului în bucătărie. Dar despre asta v-am mai povestit la celelalte rețete, adică, aici sau aici.

Deoarece am participat la concursul „Festivalul clătitelor” de pe Gustos.ro și cu această rețetă, am avut recomandarea de a posta rețetele de clătite mai târziu și pe blogul personal…Așa că, iată-mă-s! M-am gândit să continui serialul rețetelor de clătite…Stați liniștiți, deocamdată mai am doar vreo două rețete și mă opresc! 😉

Să vă povestesc acum repejor cum puteți face minunățiile acestea de clătite cu ton și capere, atât de savuroase și consistente.

Aștept să îmi spuneți și părerea voastră, pentru că pe a mea tocmai ați aflat-o…Și…nu uitați! Dacă sunt clătite pufoase, atunci musai să fie și aparatul minune Panini Maker Breville. 🙂

 Ingrediente (2 buc.)

  • 1 ou
  • 75 ml lapte
  • 75 -100 ml apă minerală
  • 6 linguri rase făină
  • 1 lingură ulei
  • 1 vârf cuțit de sare

Clătite cu ton și caperePentru umplutură

  • 120 gr. ton în ulei (1 conservă)
  • 3 lingurițe de capere
  • 3 linguri cașcaval ras
  • 1 lingură pătrunjel tocat (3-4 fire de pătrunjel)
  • 1 ou
  • condimente (opțional): ¼ linguriță oregano, ¼ linguriță cimbru
  • sare, piper (după gust)

Pentru decor (opțional):

  • capere, câteva bucăți de anșoa, verdeață (pătrunjel, busuioc)

Mod de preparare

-Într-un castron, se bate bine oul cu un praf de sare.

-Se adaugă uleiul, apoi treptat făina, după care se toarnă laptele câte puțin și se omogenizează bine compoziția având grijă să nu se formeze ”cocoloașe”.

-La sfârșit se diluează compoziția cu apa minerală pe care o turnăm treptat, rezultând un aluat fluid potrivit de subțire.

Clatite cu ton si capere2-Se lasă aluatul să se ”odihnească” cca. 15-20 minute.

-Între timp ne ocupăm de umplutură.

Clatite cu ton si capere3-Într-un vas se amestecă tonul bine scurs de ulei, cu caperele, oul, pătrunjelul, condimentele (oregano și cimbrul). Se condimentează cu sare și piper după gust. La sfârșit se adaugă cașcavalul ras și se omogenizează.

-Când timpul de odihnă al aluatului s-a terminat, se conectează aparatul Breville Panini Maker la sursa de curent, până când ledul indicator declanșează indicându-ne că plita aparatului s-a încins și aceasta este pregătită pentru a întinde prima clătită pentru copt.

Clatite cu ton si capere4-Capacul aparatului se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă 2 măsuri de aluat pe plita încinsă, dându-i forma dreptunghiulară, după forma plitei.

-După ce aluatul a fost turnat și nivelat aproape uniform cu dosul polonicului, se coboară capacul lăsându-se clătita la copt cca 1 minut.

-Se ridică placa superioară a aparatului și se întinde jumătate din compoziția de ton și capere, pe jumătate de clătită.

-Se învelește amestecul de ton și capere cu cealaltă jumătate de clătită și se închide aparatul, lăsând capacul închis până când clătita se coace, respectiv ledul de avertizare declanșează.

-Când clătita este coaptă, se ia de pe plită cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn.

Clatite cu ton si capere5-Se repetă aceleași operațiuni și pentru cealaltă clătită.

-Deși nu este nevoie, deoarece sunt anti-aderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu și ușor, rapid, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătărie sau a unei lavete moi și curate.

Clătite cu ton și capereClătite cu ton și capere-Clătitele cu ton și capere se servesc calde sau reci, atât la micul dejun, cină, o gustare rapidă, sau de ce nu, pot fi un aperitiv deosebit. Se pot decora cu capere, fileuri de anșoa, lămâie și verdeață.

Clătite cu ton și capereClătite cu ton și capereClătite cu ton și capereClătite cu ton și capereClătite cu ton și caperePoftă bună!

 

 

2 gânduri despre „Clătite cu ton și capere

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s