Pancakes cu iaurt, zmeură și migdale

Pancakes cu iaurt, zmeură și migdalePancakes-ul cu iaurt, zmeură și migdale poate fi un mic dejun sănătos, delicat și reconfortant  sau o gustare dulce rapidă, minunată. Zmeura proaspătă din compoziția clătitelor, precum și făina de migdalele și migdalele mărunțite îi dau o savoare aparte.

Clătitele tradiționale sunt un deliciu pentru fiecare, preferatele copilăriei noastre, dar uneori este atât de plăcut să îi surprindem pe cei dragi cu aceste clătite americane, sau pancakes. Știți voi, clătitele acelea puțin mai groase, pe care le vedem în filmele americane…care sunt savurate cu atâta plăcere la micul dejun cu diverse topping-uri sau fructe. 🙂 Iar dacă mai au și fructe în compoziție sunt o adevărată minunăție…Chiar nu este greu deloc să pregătiți astfel de clătite, care cu siguranță îi vor încânta pe dragii voștri.

Iar dacă mai aveți la îndemână și minunatul, fantasticul și utilul aparat de bucătărie Panini Maker Breville, prepararea acestor clătite chiar devine o joacă, o plăcere imensă, care nu vă poate lua mai mult de 15-30 minute. Și nu acesta este singurul avantaj al micuțului meu prieten de la Breville: se încinge rapid, nu face căldură, nu necesită ulei, nu se lipește nimic, se curăță rapid, se poate adapta înălțimea oricărui preparat, se folosește pentru orice tip de gustare caldă rapidă, de la sandwich-uri, omlete, aluaturi, legume, friptură, hamburgeri, etc…Este clar: m-am îndrăgostit iremediabil de el! 😉

Această rețetă cred că este a cincea din seria celor prezentate la concursul ”Festivalul Clătitelor” de pe Gustos.ro. Trec repede să vă scriu și rețeta acestor delicioase pancakes-uri cu iaurt, zmeură și migdale pentru că mai am încă o rețetă de scris din această serie. 🙂

Ingrediente

  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 250 gr. iaurt gras
  • 150 gr. făină
  • 50 gr. făină de migdale sau migdale fin măcinate
  • 2 linguri zahăr
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • ½ linguriță esență de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilinat
  • 1 mână migdale tăiate (cca 50 -75 gr)
  • 150 gr. zmeură
  • 1 vârf cuțit de sare

Pancakes cu iaurt, zmeură și migdalePentru decor (opțional) și servire:

  • sirop/sos de zmeură, sirop de arțar/miere, fructe de pădure, frunze de mentă, etc

Mod de preparare

-Se amestecă într-un bol, făină, făina de migdale, praful de copt, bicarbonatul și un praf de sare.

-Separat se bate oul cu zahărul și esența de vanilie (sau zahărul vanilinat) și se amestecă cu laptele combinat cu iaurtul, rezultând un amestec lichid.

Pancakes cu zmeura si migdale1-Se toarnă amestecul lichid, peste amestecul solid de făină și se omogenizează, rezultând un aluat de clătite fluid, dar mai consistent.

-În aluatul de clătite se adaugă zmeura, coaja rasă de lămâie și migdalele tăiate, care se amestecă ușor până rezultă o compoziție omogenă.

Pancakes cu zmeura si migdale2-Se lasă aluatul să se ”odihnească” cca. 10-15 minute.

-După ce s-a scurs timpul de ”odihnă”, se conectează aparatul Breville Panini Maker la sursa de curent, iar când ledul indicator declanșează acesta ne indică faptul că plita aparatului s-a încins și este pregătită pentru a întinde primele pancakes-uri pentru copt.

-Nu este necesară ungerea plitei cu ulei, aceasta fiind anti-aderentă.

-Capacul aparatului se ridică și cu ajutorul unui polonic se toarnă aluatul pe plita încinsă, în două sau trei grămăjoare mici, în funcție de cât de mari le doriți, dându-le o forma cât mai rotundă. Cantitatea de aluat turnată depinde de grosimea și mărimea dorită pentru pancakes-uri. Eu am turnat pentru fiecare pancakes cam trei sferturi dintr-un polonic de cca 25 ml.

Pancakes cu zmeura si migdale3-După ce aluatul a fost turnat și pancakes-urile formate, acestea se lasă la copt pe plita neacoperită (se menține capacul aparatului ridicat) până când încep să se formeze mici bule de aer, după care se întorc pe partea cealaltă cu ajutorul unei palete de silicon sau lemn. Timpul de coacere variază în funcție de cât de coapte preferați pancakes-urile.

-Când pancakes-urile sunt coapte, se iau de pe plită cu ajutorul aceleiași palete de silicon sau lemn.

Pancakes cu zmeura si migdale3a-Se repetă aceste operațiuni, până se termină tot aluatul. Mie mi-au rezultat 18 pancakes-uri mici, pline de zmeură, pufoase și aromate.

-Deși nu este nevoie, deoarece sunt anti-aderente, plăcile aparatului se curăță după utilizare, foarte simplu, ușor și rapid, doar cu ajutorul unui șervet absorbant de bucătărie sau a unei lavete.

Pancakes cu iaurt, zmeură și migdalePancakes cu iaurt, zmeură și migdale-Pancakes-urile cu zmeură și migdale sunt ideale pentru un mic dejun revigorant, sau în orice moment vă doriți și se servesc cu sirop sau sos de zmeură, cum am procedat eu, sau cu sirop de arțar, miere, sos de vanilie, înghețată, sau după preferință.

Pancakes cu iaurt, zmeură și migdalePancakes cu iaurt, zmeură și migdalePancakes cu iaurt, zmeură și migdalePancakes cu iaurt, zmeură și migdalePoftă bună!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s