Fursecuri de Crăciun cu migdale și gem

Fursecuri de Crăciun cu migdale și gem Fursecurile de Crăciun sunt cele mai îndrăgite…Nu pot să vină sărbătorile de iarnă fără ca arome delicate de vanilie, lamâie, portocale, migdale să ne învăluie casa, să ne bucure sufletul și să pregătească venirea Moșului…Aceste prăjiturele fragede sunt deosebite, fine, aromate, iar făina de migdale și gemul de caise le dă o savoare aparte care ne va îndulci bucuria sărbătorilor de iarnă.

Anul acesta vom îmbodobi casa cu decoruri de poveste, cu arome delicate o vom învălui toată, pentru că vom face fursecurile acestea minunate, turtă dulce, cornuleţe cu nucă, vom decora fursecurile tradiţionale…şi…le vom aşeza frumos în apropierea bradului şi astfel, cu siguranţă îl vom ademeni şi ispit pe Moşul să treacă şi pe la noi…Chiar dacă nu cu daruri foarte multe, dar măcar să ne lase şi nouă un strop din bucuria şi magia acestor sărbători…Nu-i aşa că sună tentant?

Sărbători cu bine, dragii mei! 🙂

Aaah, să nu uit: reţeta aceasta o găsiţi şi pe Hobby Chef

(30 bucăți de cca 9 cm)

Ingrediente

  • 4 gălbenușuri
  • 220 gr. zahăr pudră
  • 250 gr. unt
  • 400 gr. făină
  • 100 gr. pudră de migdale (migdale măcinate)
  • 1 fiolă esență vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilinat
  • ¼ linguriță sare
  • ½ linguriță praf de copt
  • coaja rasă de la 1 lămâie sau portocală (după preferință)
  • 1/4 borcan (375 gr.) gem (de caise) pentru lipit
  • zahăr pudră pentru decor (cca 150 gr)

Fursecuri de Crăciun cu migdale și gemMod de preparare

-Dacă nu aveți pudră de migdale cumpărată, cu ajutorul unui blender sau râșniță de cafea se macină uniform migdalele, care mai apoi se cern printr-o sită, rezultând astfel pudra de migdale.

Fursecuri cu migdale si gem de Craciun2-Într-un vas de mixer se pune untul la temperatura camerei și se mixează împreună cu zahărul farin și esența de vanilie (sau zahărul vanilinat) până se obține o cremă spumoasă.

Fursecuri cu migdale si gem de Craciun3-Peste crema de unt și zahăr se adaugă gălbenușurile, se mixează din nou, apoi se adaugă pudra de migdale, praful de copt și sarea.

-Se omogenizează toate ingredientele, se adaugă coaja de lămâie și făina și se amestecă până rezultă un aluat, nu foarte tare.

Fursecuri cu migdale si gem de Craciun4-Din aluatul rezultat se formează ”o bilă” care se învelește în folie alimentară și se dă la rece, în frigider pentru cca. 30 minute.

-După cele 30 minute se scoate aluatul din frigider, se împarte în două și din fiecare bucată se întinde o foaie de cca 0,5 cm pe blatul de lucru care a fost presărat înainte cu puțină făină.

Fursecuri cu migdale si gem de Craciun5-Cu ajutorul formelor preferate (cerc, floare, stea, etc) sau chiar a unui pahar simplu se decupează din foaia întinsă de aluat un număr par de bucăți.

-Jumătate dintre aceste forme decupate din aluat se perforează la mijloc cu un pahar sau alte modele preferate mai mici. (Aici am decupat forme stea si inimioare). Se îndepărtează aluatul în exces și se dă de o parte.

-Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se așează formele decupate din aluat și se bagă tava la frigider pentru cca.10 minute.

-Se preîncinge cuptorul la 180 °

Fursecuri cu migdale si gem de Craciun6-Se bagă tava în cuptorul încins pentru cca. 10-12 minute (depinde de cuptor) sau până când fursecurile sunt coapte (nu trebuie să fie rumenite).

Fursecuri cu migdale si gem de Craciun7-Fursecurile se lasă să se răcească în tavă, după care se montează.

Fursecuri de Crăciun cu migdale și gem-Se pun deoparte jumătățile întregi, care se ung cu puțin gem de caise pe partea care a stat în tavă, iar jumătățile perforate cu model se pun într-o tavă/platou și se pudrează cu zahăr.

Fursecuri de Crăciun cu migdale și gem -Se lipesc apoi câte două jumătăți, respectiv, peste jumătatea întreagă unsă cu gem se așează jumătatea perforată pudrată cu zahăr și se apasă ușor să se lipească.

Fursecuri de Crăciun cu migdale și gem -Fursecurile astfel montate se pun pe platoul de servit.

Fursecuri de Crăciun cu migdale și gem Poftă bună!

 Utile:

-Excesul de aluat rezultat din decuparea fursecurilor fie se poate remodela ( reîntinde în altă foaie,) utilizându-se la maxim tot aluatul, fie se pot lăsa ca și fursecuri mai mici care se lipesc cu gem între ele și se pudrează cu zahăr, sau se pot decora după preferință.

-În loc de migdale măcinate se pot folosi și alune sau nuci.

 

6 gânduri despre „Fursecuri de Crăciun cu migdale și gem

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s