Gustare caldă cu carne și roșii

Gustare caldă cu carne și roșiiGustări calde, vesele, colorate și de efect, care se pregătesc cu drag pentru cei dragi. Copii le vor adora, pentru că sunt la fel de minunate și reci. Saltul de la un bufet cald la o ”gustare la pachețel” se poate face fără nici un efort, fiind la fel de apetisante și sățioase în orice moment al zilei. Dacă vrem să ne impresionăm familia, prietenii sau invitații, putem pregăti rapid aceste gustărele simple și tare gustoase.

Vă las acum pe voi să vă delectaţi cu această reţetă simplă pe care am postatat-o şi pe Hobby Chef.

Pe curând! 🙂

Ingrediente (pentru 6 persoane)

  • 12 felii de pâine
  • 500 gr. mușchi de porc
  • 50 gr. unt
  • 4 roșii mari
  • 200 gr. cașcaval
  • 100 gr. bacon
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 4 fire ceapă verde
  • ½ legătură pătrunjel verde
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare

Gustare caldă cu carne și roșii-Se feliază bucata de mușchi de porc în 6 felii subțiri care se presară cu sare și piper și se bat apoi cu ciocanul de șnițele pe ambele părți subțiindu-se și întinzându-se.

-Se pregătește un inel metalic cu diametrul mai mare decât forma de brioșe (cca. 7,5-8,0 cm) cu care se taie fiecare bucată subțire de carne în 2 rondele, rezultând astfel 12 rondele de carne.

-Se pune untul la topit într-o tigaie pe foc, în care se prăjesc ușor pe ambele părți cele 12 rondele subțiri de carne. Când sunt gata, se scot rondelele de carne și se lasă să se răcească.

-În tigaia în care am prăjit carnea se pune baconul tăiat cuburi foarte mici și se lasă pe foc 2-3 minute până se rumenește puțin. Când este gata, se dă deoparte și se lasă să se răcească.

Gustare caldă cu carne și roșii-Între timp, cu ajutorul unui alt inel cu diametrul mai mic (cât forma de brioșă, respectiv cca.6,0 cm) se taie feliile de pâine, rezultând 12 rondele din miez de pâine.

-Se spală și se toacă mărunt ceapa și pătrunjelul verde.

-Se rade cașcavalul pe răzătoarea mică.

-Se spală roșiile și se taie rondele (mai groase), rezultând 12 rondele de roșii.

-Se amestecă bine cele două ouă cu puțină sare, piper și cele două linguri de smântână.

-Peste amestecul de ou și smântână se adaugă verdeața (ceapa verde și pătrunjelul) și se omogenizează. Se oprește o linguriță de pătrunjel pentru decor.

-Se pregătește o tavă de brioșe, ungându-se fiecare formă cu unt.

-În acest moment, având toate ingredientele pregătite, se trece la montarea mini gustărilor, după cum urmează:

Gustare caldă cu carne și roșii-În fiecare formă de brioșă se așează feliile de pâine, peste care se toarnă cca. 2-3 linguri din amestecul de ou și verdeață.

-Peste ou se așează în fiecare formă cca. ½ linguriță din bucățelele de bacon prăjit peste care se presară câteva fire de cașcaval.

-Peste bacon se așează rondelele de carne, se presară iar puțin cașcaval și deasupra se așează în fiecare formă câte o felie de roșie.

Gustare caldă cu carne și roșii-Se introduce tava în cuptorul încins la 200°C pentru cca 15 minute.

Gustare caldă cu carne și roșii-După 15 minute se scoate tava din cuptor și se presară imediat cașcaval peste fiecare mini gustare, după care se decorează cu pătrunjel verde.

-Mini gustările se pot lăsa așa, sau se mai poate introduce tava în cuptorul încins pentru încă 2-3 minute.

-Se scoate tava din cuptor și calde fiind se scot mini-gustările din fiecare formă.

Gustare caldă cu carne și roșii

Gustare caldă cu carne și roșii

Gustare caldă cu carne și roșii-Mini-gustările acestea se servesc calde alături de salata preferată, sau se pot consuma reci ca mini-sandvici-uri.

Gustare caldă cu carne și roșii

Gustare caldă cu carne și roșii

Gustare caldă cu carne și roșiiPoftă bună!

 Utile:

-Pentru aceste gustări calde se poate folosi orice fel de carne.

-Resturile de carne rămase din decuparea rondelelor fie se păstrează în congelator pentru alte preparate (tocături, tocăniță), fie se pot tăia mărunt, prăji și presăra în completarea baconului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s