Ruladă din mușchi de porc cu omletă și legume

Ruladă din mușchi de porc cu omletă și legumeCum pentru sărbătorile de iarnă suntem mereu în căutarea unui preparat deosebit, rulada din mușchi de porc cu omleta și legume, colorată, fragedă și delicioasă este ideală mai ales pentru mesele speciale în familie sau cu prietenii. Cu o textură fină și aspect apetisant,  preparatul pe care vi-l prezint în continuare ne va încânta sărbătorile prin gustul lui deosebit, iar…efectul și succesul va fi unul garantat. V-o mărturisesc cu siguranţă, deoarece rulada aceasta minunată a fost o mică vedetă pe masa mea de Crăciun.

Pentru reţeta de ruladă trebuie să pregătim următoarele: mușchiul de porc, baconul, omletă light cu verdeață și un amestec de carne tocată cu legume. Cu puțină răbdare și imaginație vom aduce bucurie celor dragi, iar masa noastră va fi o reușită.

Ingrediente (12-14 porții)

  • 1 kg mușchi de porc
  • 2 ouă
  • 3-4 fire ceapă verde
  • ½ legătură pătrunjel
  • 50 ml apă minerală
  • 1/2 ardei capia
  • ½ ardei gras
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 mână de mazăre
  • 1-2 linguri orez
  • 200 gr. carne tocată de porc
  • 300 gr. bacon
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 50 gr. unt
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 grăunți de usturoi
  • ½ linguriță de cimbru uscat
  • sare, piper ( alte condimente pentru porc, după preferință)

Ruladă din mușchi de porc cu omletă și legumeMod de preparare

-Se spală mușchiul de porc și se secționează dinspre mijloc spre margini astfel încât să rezulte o bucată de carne mai mare și mai subțire. Se bate carnea pe ambele părți cu ciocanul special pentru șnițele, după care se condimentează cu sare, piper, condimente speciale pentru carne de porc (după preferință) și se unge cu puțin ulei.

-După ce am pregătit astfel carnea, mușchiul se rulează și se dă la rece (acoperit cu folie alimentară) pentru cca. 25-30 minute, sau până terminăm de pregătit celelalte ingrediente.

-Se curăță, se spală legumele, se taie cuburi mici morcovul, ardeii, ceapa, iar pătrunjelul și ceapa verde se toacă mărunt.

Rulada din muschi de porc cu omleta si legume 3-Se pregătește o (una mai mare, sau două mai mici) omletă light (fără ulei) din cele două ouă amestecate bine cu puțină sare, apa minerală, pătrunjelul și ceapa verde, care se da deoparte.

-Se pune într-o crăticioară/vas mai mic untul și morcovul tăiat cubulețe și se lasă să se soteze la foc potrivit, până când morcovul începe să se înmoaie.

Rulada din muschi de porc cu omleta si legume 2-Peste morcovul sotat se adaugă ardeii tăiați cubulețe și se lasă puțin pe foc să se înmoaie și aceștia, după care se adaugă mazărea, se mai lasă 2-3 minute, după care se oprește aragazul.

-Se scot legumele care dau deoparte să se răcească, iar în lichidul rămas (untul amestecat cu lichidul lăsat de legume) se adaugă ceapa și se lasă câteva minute pe foc până ce aceasta începe să se înmoaie.

-Peste ceapă se adaugă orezul spălat, se lasă pe foc până ce orezul absoarbe tot lichidul și este semifiert, după care se oprește focul și amestecul se lasă să se răcească.

-Când legumele sotate și amestecul de ceapă și orez s-au răcit, acestea se adaugă peste carnea tocată și se omogenizează.

-Se scoate mușchiul din frigider, se întinde bucata subțire de carne pe masa de lucru (sau în tava de copt) peste o bucată de folie de aluminiu și cu ajutorul unei pensule se unge cu muștar.

Rulada din muschi de porc cu omleta si legume 4-Se așează uniform bucățile de bacon tăiate foarte subțire, peste care se așează omleta.

-Se unge omleta cu un strat subțire de pastă de roșii și se așează în strat uniform carnea tocată amestecată cu legumele sotate și orezul.

-Se taie în două (pe latura lungă) bucata de carne cu toate straturile așezate deasupra și se rulează apoi cât mai strâns fiecare bucată pe latura scurtă. Vor rezulta astfel două rulouri.

Rulada din muschi de porc cu omleta si legume 5-Fiecare rulou de carne se strânge în folie de aluminiu (ca la salamul de biscuiți), rezultând în final două suluri bine legate, care se pun în tava de copt în care am pus în prealabil puțină apă caldă astfel încât înălțimea apei în tavă să fie de cca. 2 degete.

-Tava cu rulourile se bagă în cuptorul încins la 200°C pentru cca 1 oră.

-După 1 oră se scot ruourile din cuptor, se înlătură folia de aluminiu (cu grijă să nu vă ardeți) și se mută în altă tavă în care se pune 1 pahar de apă, 2-3 linguri ulei, 3-4 grăunți tăiați de usturoi, sare, piper (după gust), și se lasă în cuptorul încins la 200°C, încă 15-20 minute (depinde de cuptor), până se rumenesc frumos deasupra.

Rulada din muschi de porc cu omleta si legume 6-Când rulourile sunt rumenite se scot din cuptor, se ung deasupra cu lichidul din tavă, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă să se răcească.

Ruladă din mușchi de porc cu omletă și legume

Ruladă din mușchi de porc cu omletă și legume-Se scoate ruloul pe un platou și când este complet rece se feliază după preferință. Se poate servi ca fel principal, alături de garnitura, salata sau murăturile preferate, dar este minunată și ca aperitiv.

Ruladă din mușchi de porc cu omletă și legume

Ruladă din mușchi de porc cu omletă și legumePoftă bună!

Reţeta am publicat-o mai întâi pe Hobby Chef unde sunt Brand Ambasador.

Utile:

– Deoarece din aceste cantități vor ieși două rulade, se pot pregăti separat două omlete.

-Se pot înlocui legumele cu cele preferate, iar carnea tocată de porc se poate înlocui cu cea de pasăre.

-Orezul care se adaugă în amestecul de carne tocată cu legume pentru ”a-l lega”, se poate elimina și înlocui cu un ou.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s