Salată de limbă cu ciuperci și maioneză

Salată de limbă cu ciuperci și maionezăReţeta de salată de limbă cu ciuperci şi maioneză va încheia seria preparatelor din carne şi organe de porc, preparate pe care încerc să le aduc la zi în rândurile acestui blog. Pentru că, nu ştiu cum s-a întâmplat (oare, a nu ştiu câta oară 😉 ), dar iar am rămas mult în urmă cu postările.

Ştiu, reţeta poate nu este tocmai potrivită acum, când toată lumea caută reţete de mâncăruri uşoare, salate, sau mai ştiu ce altceva…şi…eu vin cu o salată cu maioneză?

Da, dragii mei, vin cu o reţetă nouă de salată cu maioneză pentru că o astfel de salată este un deliciu, o încântare pentru orice masă  deosebită, fie că vorbim de sărbători sau zile speciale în familie. Această salată este un preparat aparte, extrem de gustos, care se pregătește destul de repede. Poate înlocui chiar clasica salata Boeuf de sărbători sau poate fi doar o completare a acesteia pentru un festin cu adevărat regal.

Cu multă carne aromată şi gust de legume proaspete, cu castraveți ușor picanți, dressing de maioneză și gust delicat de usturoi, salata de limbă cu ciuperci și maioneză este o bunătate. Poate fi servită ca atare, sau ca aperitiv la o masă specială, îmbelșugată, sau…de sărbătoare viitoare. Deci…dacă nu o pregătiţi între timp pentru vreo ocazie deosebită, măcar să o aveţi în vedere pentru Sărbători! 🙂

Pe curând, dragii me!

Ingrediente (pentru 4 persoane)

  • 3 bucăți limbă porc
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • ½ țelină
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 3-4 boabe piper
  • 2 foi de dafin
  • ½ linguriță sare
  • 400 gr. maioneză
  • 170 gr. ciuperci din conservă (1 borcan de 280 gr.)
  • 4-5 castraveți murați
  • 5-6 grăunți de usturoi
  • ½ legătură mărar sau pătrunjel
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare

-Se curăță și se spală legumele (ceapa, morcovul, țelina, păstârnacul, pătrunjelul).

-Se curăță, se spală foarte bine limba și se pune la fiert în apă rece în care se adaugă sarea și legumele întregi spălate. Când începe să fiarbă se îndepărtează spuma formată.

-După îndepărtarea spumei se adaugă foile de dafin și boabele de piper.

-Se lasă limba pe foc aproximativ 1 oră sau până când aceasta este fiartă foarte bine (se încearcă cu furculița).

-Când carnea este fiartă, se scoate din apa în care a fiert și se dă deoparte sa se răcorească. Se îndepărtează imediat pielița groasă care îmbracă limba.

-Cât timp se răcește limba se taie rondele ciupercile și castraveții murați și se pun într-o sită la scurs.

-Se curăță grăunții de usturoi și se zdrobesc prin aparat, iar verdeața se toacă mărunt.

-Bucățile de limbă curățate și răcite bine se taie în rondele subțiri și se pun într-un castron/vas de lucru.

Salata de limba cu ciuperci si maioneza0-Peste rondelele de limbă se adaugă maioneza pregătită rapid ca aici, ciupercile și castraveții bine scurse, verdeața tocată mărunt, usturoiul zdrobit, piperul și se omogenizează. Se amestecă ușor pentru a nu sfărâma bucățile de limbă cu ajutorul unei linguri de lemn sau palete, potrivindu-se de sare și piper.

Salată de limbă cu ciuperci și maioneză

Salată de limbă cu ciuperci și maioneză-Se montează limba cu maioneză pe frunze de salată verde pe un platou și înainte de servire se decorează după preferință cu maioneză, frunze de pătrunjel și câteva bucățele mici de ardei roșu/gogoșar.

Salată de limbă cu ciuperci și maionezăPoftă bună!

Această reţetă o găsiti şi pe Hobby Chef.

 Utile:

-Dacă aveți oală de presiune, pentru reducerea timpului de fierbere, se recomandă folosirea acesteia pentru fierberea limbii. Timpul de fierbere la oala cu presiune este de cca 35 minute.

-Pielița de pe limbă se îndepărtează mult mai ușor și imediat, dacă limba este caldă sau chiar fierbinte.

-Se recomandă folosirea unei maioneze light pregătită în casă cu ajutorul unui blender din: 1 ou crud, 400 ml ulei, 2 lingurițe de muștar, ¼ linguriță sare și zeama de la ½ lămâie; Se pune uleiul în trei reprize peste ou, sare și muștar și cu ajutorul blenderului, prin mișcări verticale (de sus în jos) se amestecă, rezultând o maioneză fină și aerată. Se subțiază cu zeamă de lămâie și se potrivește de sare.

-Pentru un gust mai rafinat se poate amesteca maioneza cu 2 linguri smântână.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s