Salată de ouă cu ardei copt şi pesto

Salată de ouă cu ardei copt şi pestoEste vremea pentru o salată exotică, aromată şi colorată, cu o textură şi gust simplu, reconfortant. Această salată se pregăteşte rapid, cu puţine ingrediente şi se poate adapta dorinţelor voastre. Salata de ouă cu ardei şi pesto se poate servi ca aperitiv aşezată pe felii de şuncă sau ca sandwich-uri apetisante pentru gustare sau un mic dejun săţios.

Salata de ouă cu ardei copt şi pesto este o alegere potrivită în orice perioadă, dar v-o recomand mai ales după sărbătoarea Pascală, atunci când ouăle rămase se pot folosi atât de simplu într-un preparat plăcut şi savuros. Eu am pregătit-o acum pentru că îmi era poftă de o salată de ouă şi am adaptat-o la ingredientele avute la îndemână. Dacă vă este şi vouă poftă de aşa ceva, puteţi s-o încercaţi. 🙂

Ingrediente (4 porții)

  • 6 ouă fierte tare
  • 1 ardei copt
  • 2-3 linguri sos pesto
  • 2 castraveţi muraţi
  • 3-4 fire de mărar
  • 5-6 linguri sos de muştar cu smântână (sau maioneză)
  • 1 linguriţă boia dulce de ardei
  • sare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Sos de muştar cu smântână

  • 2 linguri muştar
  • 3 linguri smântână grasă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă de lamâie (sau sucul de la ½ lămâie, sau după preferință)
  • sare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Salată de ouă cu ardei copt şi pestoPentru servire/decor

  • 8 felii de şuncă
  • 8 frunze de salată
  • 1/2 ceapă roşie
  • 1 castravete mic
  • frunze de busuioc
  • câteva fire de arpagic

Mod de preparare

-În situația în care nu folosiți ouăle rămase de la Paște, se fierb mai întâi ouăle tari, se trec prin jet de apă rece, se lasă să se răcească, apoi se decojesc și se taie cuburi mici.

-Se coace un ardei, se decojeşte şi când s-a răcit se taie cubuleţe.

Salată de ouă cu ardei copt şi pesto          Salată de ouă cu ardei copt şi pesto

-Se taie în cuburi mici castraveţii muraţi şi se toacă mărarul.

-Într-un castron se amestecă ouale tăiate mărunt, castraveţii bine scurşi, ardeiul copt, mărarul,  se adaugă sosul pesto, sosul de muştar cu smîntână (sau maioneza, dacă o preferaţi), boiaua, se potiveşte de sare şi piper, după gust şi se omogenizează.

-Sosul pentru salată se prepară astfel: se amestecă într-un castron muştarul cu smântâna, peste care se toarnă treptat uleiul de măsline ca la maioneză amestecând continuu până se incorporează tot uleiul, iar la sfârşit se adaugă după gust zeama de lămâie, sare şi piper proaspăt măcinat.

Salată de ouă cu ardei copt şi pesto         Salată de ouă cu ardei copt şi pesto

-Se lasă salata de ou să „îşi ia gustul” cca. 30 minute la rece, în frigider după care se poate servi.

-Salata de ouă cu ardei şi pesto se poate servi:

  • ca atare, fiind o salată delicioasă;

Salată de ouă cu ardei copt şi pesto

  • ca un aperitiv deosebit pe felii de şuncă aşezate pe un pat de frunze de salată, peste care se aşează rondele subţiri de ceapă roşie şi castravete, arpagic tăiat şi se ornează cu frunze de busuioc proaspăt;

Salată de ouă cu ardei copt şi pesto

  • ca sandwich-uri apetisante pentru un mic dejun săţios.

 Salată de ouă cu ardei copt şi pestoPoftă bună!

Reţeta aceasta am postat-o şi pe Hobby Chef . 🙂

Utile:

-Dacă preferaţi, în loc de sosul recomandat se pot folosi 4-5 linguri de maioneză.

-Dacă aveţi, se poate folosi şi ardei copt congelat, după ce l-aţi dezgheţat şi scurs bine în prealabil.

-Sosul Pesto îl puteţi cumpăra sau pregăti în casă gen “pesto alla Genovese” amestecând într-un mojar cu pistil, cu aproximaţie,  250 gr. frunze de busuioc, 6 căţei de usturoi, 50 gr (2 linguri) parmezan ras, 2 linguriţe seminţe de pin prăjite, 1linguriţă sare şi cca. 250 ml ulei de măsline. Acest pesto pregătit în casă se poate păstra la frigider într-un borcan închis ermetic, până la 4-5 săptămâni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s