Tartă cu ouă pentru micul dejun

Tartă cu ouă pentru micul dejunTarta cu ouă pentru micul dejun este o idee bună, mai aparte, pentru a pregăti în mod diferit  ouăle, față de cum suntem obișnuiți. Nu știu cum este la voi, dar la mine micul dejun în familie este foarte important, mai ales în zilele libere. Atunci, recunosc, încărcăm masa cu de toate, pentru gusturile fiecăruia, dar niciodată nu lipsesc ouăle. Fie că sunt omletă, ochiuri, fierte, amestecate simplu sau în diverse combinații, ouăle au locul lor de cinste. Deoarece sunt mereu în căutare de noi combinații cu care să îmi surprind familia, m-am gândit să variez pregătirea lor cu această rețetă simplă și apetisantă.

Cum în zilele noastre, pe Facebook  (ce ne-am face oare fără el 😉 ), circulă o grămadă de filmulețe scurte  cu rețete din acestea rapide, mi-am amintit că am văzut tarta aceasta îmbietoare și am zis că ar fi cazul să o pun în practică. Rezultatul a fost delicios, iar familia încântată și mulțumită și… am zis atunci, hai să vă împărtășesc și vouă această experiență a mea și o rețetă super simplă pentru un mic dejun alături de cei dragi.

Într-un cuvânt: deosebit, simplu și bun. Trebuie încercată această tartă rapidă cu ouă pentru micul dejun, pentru că ”nu știți ce pierdeți”! Bucurați-vă acum de o rețetă simplă și delicioasă cu care să vă încântați familia la micul dejun! Pe curând! 🙂

Ingrediente (pentru 4 persoane)

  • 400 gr. foietaj (1/2 pachet foietaj)
  • 150 gr. cașcaval
  • 100 gr. bacon feliat (5-6 felii)
  • 4 ouă
  • 12 roșii cherry
  • 2 fire ceapă verde (numai frunzele)
  • sare, piper, după gust

 Mod de preparare

-Se scoate aluatul de foietaj din congelator cu cca 2-3 ore înainte de preparare și se lasă la temperatura camerei.

-Se rade cașcavalul pe răzătoare, se curăță, se spală și se taie mărunt frunzele de ceapă verde.

-Într-o tigaie antiaderentă se rumenesc feliile de bacon pe ambele părți până devin ușor crocante.

-Se întinde foaia de aluat fraged pe masa de lucru pe o bucată de hârtie de copt și i se dă o formă aproximativ rotundă (se taie colțurile).

-Se presară cașcavalul ras, se întind radial feliile de bacon prăjit și se întorc spre interior marginile aluatului, formând astfel o bandă de cca.1,5-2,0 cm, care se presează ușor cu o furculiță pentru a se lipi.

Tartă cu ouă pentru micul dejun-Se transferă hârtia de copt cu tarta în tavă și se introduce tava în cuptorul încins la 200°C pentru cca. 10 minute, până când aluatul și cașcavalul se rumenesc puțin.

-După 10 minute se scoate tarta din cuptor, se așează pe margine roșiile cherry spălate și șterse/uscate în prealabil și se sparg cele 4 ouă în mijlocul tartei, astfel încât să avem grijă să nu se prelingă peste marginile aluatului.

Tartă cu ouă pentru micul dejun-Se reintroduce tarta în cuptorul încins tot la 200°C , pentru încă 15-20 minute, până când ouăle ajung la consistența dorită de voi, mai moi sau mai tari.

Tartă cu ouă pentru micul dejun-Când este gata se scoate tarta din cuptor, se condimentează cu sare, piper și se presară frunzele tocate de ceapă verde.

Tartă cu ouă pentru micul dejun-Tarta cu ouă se porționează după preferință și se consumă caldă, fiind minunată la micul dejun alături de băutura preferată (ceai, cafea), iaurt, lapte bătut și cu ceva legume alături.

Tartă cu ouă pentru micul dejun

Tartă cu ouă pentru micul dejun

Tartă cu ouă pentru micul dejunPoftă bună!

Utile

-Dacă doriți un blat mai subțire, în funcție de mărimea tăvii de copt, foaia de luat de foietaj se mai poate întinde cu sucitorul.

-Forma rotundă este opțională. Pentru a evita risipirea aluatului, nu este neapărat nevoie să tăiați marginile să o pregătiți rotundă, se poate pregăti la fel de bine la dimensiunea tăvii de copt.

-În loc de cașcaval, puteți folosi brânza preferată.

– După ce ați pus ouăle și ați băgat tarta în cuptor, este bine să verificați după primele 10-15 minute consistența ouălelor, dacă le doriți moi.

-Am căutat pe FB și am găsit filmulețul care m-a inspirat! Sper să vă fie de folos și vouă! Ideea a fost genială! 🙂

https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/1709360215983287/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s