Salată iceberg cu rucola, pere şi brânză de capră

Salată iceberg cu rucola, pere şi brânză de caprăSalata iceberg cu rucola, pere și brânză de capră este acea salată apetisantă și consistentă, dulce-acrișoară care vă va intriga papilele într-o dorință curioasă de a savura plinătatea gustului și bucuria aromelor.

Vine vara cu căldurile cele mari și cu dorința noastră de a sta cât mai puțin în bucătărie. Și ce poate fi cel mai rapid de pregătit decât o salată? Există o multitudine de rețete, de variante, de combinații, în așa fel încât ne putem adapta nevoile, poftele, dorințele și gusturile noastre, cu legumele și verdețurile de sezon, cu inspirația dată de moment și de plinătatea frigiderului. Cam așa s-a întâmplat și cu salata aceasta… Deoarece îmi plac perele şi nucile, m-am gândit să le asociez într-o salată exotică, delicioasă şi tare săţioasă.  Pentru că brânza de capră se potriveşte de minune cu rucola şi perele, le-am asezonat aici cu un dressing  puţin picant cu ceapă și astfel am obținut o salată uşoară, dulceagă, cu o textură minunată. Am presărat şi câteva miezuri prăjite de nucă, iar acestea au făcut deliciul unei salate savuroase, pe care v-o recomand și vouă.

Salata aceasta o putem consuma fie ca o gustare între mese, un aperitiv, sau un fel principal la un prânz sau o cină simplă şi săţioasă, dacă sunteţi la dietă. Bucurați-vă acum de o rețetă simplă și o salată savuroasă! 🙂

Ingrediente (2 porții)

  • ½ salată iceberg
  • 50 gr. rucola (o mână)
  • 2 buc. pere mici
  • ½ cană nuci prăjite
  • 100 gr. brânză de capră
  • sare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Dressing

  • 1 buc. ceapă
  • 1 linguriţă muştar
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oţet balsamic
  • sare, piper negru proaspăt măcinat (după gust)

Mod de preparare

-Mai întâi se prăjesc puţin nucile, fie la cuptor, fie într-o tigaie antiaderentă, la foc mic.

-Se spală şi se usucă bine frunzele de salata iceberg şi se rup după preferinţă, după care se aşează în farfuria/platoul de servit.

-Se spală perele, se taie în jumătate, se scot sâmburii şi se taie în felii subţiri.

Salată iceberg cu rucola, pere şi brânză de capră-Se taie în rondele subţiri brânza de capră.

-Se curăţă, se spală şi se toacă foarte mărunt ceapa.

-Se pregăteşte dressingul, amestecând într-un castron  ceapa, uleiul, oţetul balsamic, muştarul, până se obţine un sos omogen, peste care se adaugă după gust sare şi piper proaspăt măcinat.

Salată iceberg cu rucola, pere şi brânză de capră

Salată iceberg cu rucola, pere şi brânză de capră-Pe un platou/farfurie de servit se aşează frunzelele de salată iceberg şi rucola, se adaugă câteva nuci prăjite, peste care se aranjează după preferinţă feliile de pară şi brânză de capră, se presară sare şi piper proaspăt măcinate şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline.

Salată iceberg cu rucola, pere şi brânză de capră

Salată iceberg cu rucola, pere şi brânză de capră-Salata iceberg cu rucola, pere şi brânză de capră se serveşte cu dressingul pregătit şi nuci prăjite deasupra.

Salată iceberg cu rucola, pere şi brânză de caprăPoftă bună!

Rețeta aceasta am postat-o prima dată pe Hobby Chef.

 Utile:

-Pentru un gust mai savuros este bine să preparaţi mai întâi dressingul, pentru ca ceapa să aibă timp să se marineze puţin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s