Rondele de somon la grătar cu sos de avocado

Rondele de somon la grătar cu sos de avocadoÎn general, mie îmi place peștele cu carnea mai slabă. Singurul pește gras de calitate, care îmi place în orice fel pregătit, este somonul…Dar, cui nu îi place carnea de somon? Pe lângă valoarea nutrițională deosebită, bogăției de acizi grași omega 3, somonul este considerat cred, unul dintre cei mai gustoși și sănătoși pești din lume…Prin urmare, este oricând binevenită o bucățică de somon la grătar. Deoarece are un gust excelent, este un peşte de calitate cu o valoare nutriţională bogată extrem de benefic organismului nostru, este bine să consumăm somon cât de des putem.

Deci, astăzi vă prezint rondele de somon savurate alături de un delicios sos de avocado, cea mai simplă şi la îndemînă reţetă, deloc complicată, pe care sunt convinsă că o faceţi adesea şi voi. Un preparat simplu, rapid de pregătit şi foarte sănătos, pentru masa de cină sau prânz, sau o masă  simplă şi uşoară alături de cei dragi.

Dar cum lucrurile simple sunt de regulă și cele mai bune, vreau să profitaţi şi voi de această reţetă în varianta mea de preparare. Veţi vedea cum sosul dens, cremos, aromat şi  uşor picant de avocado va evidenţia gustul de necontestat al acestui peşte nobil. Vă las acum rețeta mea, dar tare sunt curioasă să îmi povestiți despre cum pregătiți voi somonul și alături de ce preferați să îl consumați.

Ingrediente (4 porții)

  • 4 buc. rondele de somon (cca 200 gr./ bucată)
  • 50 ml ulei măsline
  • 2 linguriţe ierburi de Provence
  • sare de mare, piper asortat (roşu, alb, negru, verde) proaspăt măcinat (după gust)

Pentru sosul de avocado:

  • 1 buc. avocado mare bine copt
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 lingură smântână
  • 1-2 linguri zeamă de limetă (după gust)
  • sare, piper alb (după gust)

Mod de preparare

-Se spală, se scurge bine şi se usucă bine peștele, tamponându-l cu un șervet de hârtie de bucătărie.

-Cu ajutorul unei pensule, se ung bine cu ulei de măsline rondelele de somon.

Rondele de somon la grătar cu sos de avocado-Se condimentează cu sare și piper, după gust şi ierburi de Provence. (Dacă doriți şi aveţi alte preferinţe puteți să asezonați rondelele și cu alte condimente/ierburi aromatice).

-Se acoperă peştele cu folie alimentară şi se lasă la rece cca. 30 minute.

-Cu câteva minute înainte de a scoate peştele din frigider, se încinge bine grătarul şi se frige apoi peștele pe grătarul încins aproximativ 4–5 minute pe fiecare parte, sau până când capătă o uşoară crustă aurie iar carnea se deschide la culoare și ”se pătrunde” puțin (carnea nu trebuie să fie foarte friptă, sau să facă crustă groasă, deoarece somonul își va pierde din gust și aromă).

Rondele de somon la grătar cu sos de avocado-Cât timp se frige peştele ne ocupăm de sosul de avocado.

-Se curăţă avocado şi se pasează bine miezul copt cu ajutorul unei furculiţe sau al unui blender. Peste piureul de avocado se adaugă smântâna şi usturoiul zdrobit (trecut prin sita specială) şi se picură încet uleiul şi zeama de limetă alternativ, amestecând continuu, până ce tot uleiul este incorporat şi se obţine un sos consistent şi cremos. La sfârşit se adaugă după gust sare şi piper alb proaspăt macinat şi se amestecă pentru omogenizare.

-După ce sunt fripte, rondelele de somon se așează pe farfuria/ platoul de servit.

Rondele de somon la grătar cu sos de avocado

Rondele de somon la grătar cu sos de avocado

Rondele de somon la grătar cu sos de avocado-Rondelele de somon la grătar astfel pregătite sunt un deliciu. Somonul se servește cald sau după preferinţa fiecăruia cu sos de avocado şi salata preferată, sau…după gustul fiecăruia. Noi am servit alături sparanghel gratinat murat şi vă spun că a fost o combinaţie gozavă.

Rondele de somon la grătar cu sos de avocado

Rondele de somon la grătar cu sos de avocado

Rondele de somon la grătar cu sos de avocadoPoftă bună!

Această rțetă am plublicat-o prima data pe Hobby Chef.

Utile:

-Pentru a echilibra aromele se pot stropi rondelele de somon înainte de servire cu zeamă de limetă/lămâie.

-Dacă preferaţi, la sosul de avocado se poate renunţa la usturoi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s