Budincă de dovlecei cu roșii și mozzarella

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarellaO budincă de dovlecei cu roșii și mozzarella este tocmai potrivită pentru zilele acestea fierbinți de vară, când simțim decât dorința unor mâncăruri ușoare. Dacă ar fi după mine, vara nu aș mânca nimic altceva decât iaurturi și roșii cu brânza. Dar cum nu sunt singură, printre multele salate zilnice caut însă să le pregătesc alor mei și mâncăruri rapide, ușoare cu legume. Carnea o consumăm destul de rar în această perioadă, iar cum dovleceii rămân pe lista legumelor preferate de vară, am încropit această budincă. Vă pot spune că rezultatul a fost o încântare pentru toată lumea: gustoasă, savuroasă, cu gust delicat, cu aromă fină de busuioc și usturoi…ce mai, a fost o încântare pentru papilele noastre pentru o cină ușoară, la ceas de seară caldă de vară. Pregătirea acestei budinci este rapidă, cu ingrediente puține, iar cuptorul nu trebuie ținut aprins mai mult de 35-40 minute.

Vă poftesc acum la budinca mea de dovlecei cu roșii și mozzarella, spunându-vă decât că este simplă și bună, bună…Vă las rețeta și vă aștept aici să îmi spuneți dacă am avut dreptate. 🙂

 Ingrediente (4 porții)

  • 2 dovlecei de mărime medie
  • 4 roșii
  • 300 gr. mozzarella
  • 3 ouă
  • 150 gr. cașcaval (eu am folosit 100 gr. cașcaval și 50 gr. brânză cheddar)
  • 4 linguri de smântână (cca. 100 gr.)
  • 2-3 grăunți de usturoi
  • 1-2 linguri ulei de măsline (eu am folosit ulei cu usturoi-Aglio Garlic Oil Spray de la Lidl)
  • o mână frunze de busuioc
  • sare, piper (după gust)

Budincă de dovlecei cu roșii și mozzarellaMod de preparare

-Se spală toate legumele și se curăță dovleceii de coajă.

Budincă de dovlecei cu roșii și mozzarella-Dovleceii, roșiile și mozzarella se taie rondele subțiri, se toacă mărunt frunzele de busuioc (păstrând câteva pentru decor), usturoiul se curăță și se taie mărunt (în rondele fine), iar cașcavalul se rade.

-Într-o tavă unsă cu puțin ulei se așează într-un singur strat, alternând, feliile de dovlecel, roșie și mozzarella.

-Se presară busuiocul tocat, usturoiul, sare și piper (după gust), se stopesc/pulverizează cu restul de ulei și se bagă tava în cuptorul încins la 200°C pentru 15-20 minute, până când legumele se înmoaie puțin.

-Între timp se bat ouăle cu puțină sare cu ajutorul telului, se adaugă smântâna și cașcavalul ras, se amestecă bine și se potrivește de sare și piper după gust.

-După cca. 20 minute se scoate tava din cuptor și se toarnă amestecul de ouă, smântână și cașcaval peste dovleceii cu roșii și mozzarella din tavă.

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella3-Se reintroduce tava în cuptor pentru încă 10-15 minute, sau până când budinca se rumenește ușor deasupra.Când este gata se scoate tava din cuptor.

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella4

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella5

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella6-Budinca se poate consuma caldă, sau rece, după preferință, alături de salata dorită. Nouă ne-a plăcut simplă, rece, însoțită doar de roșii proaspete, deoarece este extrem de ușoară, aromată și răcoritoare. În momentul servirii se poate decora cu frunze verzi de busuioc.

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella7

Budinca de dovlecei cu rosii si mozzarella8Poftă bună!

 

2 gânduri despre „Budincă de dovlecei cu roșii și mozzarella

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s