Deoarece este prima postare din acest an, încep dragele mele prin a vă spune un călduros ”La mulți ani!” Oriunde vă aflați, să vă fie noul an mai bun, mai liniștit, mai plin de iubire, mai prosper…mai cum vi-l doriți voi…
După atâtea zile frumoase și binecuvântate de sărbătoare, cu mesele pline și toți cei dragi alături, am simțit nevoia de a pregăti ceva cât mai ușor. Și ce poate fi mai bun acum decât o salată. O salată ușoară, fragedă, aromată și consistentă.
Țelina Apio se găsește în supermarket, este mai deschisă la culoare decât țelina noastră, este foarte crocantă, nu atât de puternic aromată ca cea românească, se poate păstra proaspătă mult timp în frigider, iar aroma și gustul persistă foarte mult în preparatul gătit. Pe lângă savoarea deosebită cu care ne încântă papilele gustative, consumul acestei țeline ne aduce o serie de beneficii asupra organismului, fiind o sursă importantă de vitamine (A, B, C, K, PP) și minerale. Țelina Apio este un remediu excelent pentru prevenirea și tratarea anumitor afecțiuni ( intoxicații, reumatism, boli de piele, boli circulatorii), are un rol depurativ fiind foarte bună pentru curățarea și detoxifierea organismului , iar conținutul ridicat de fibre ajută în cazul problemelor digestive, reglând tranzitul intestinal…Este ideală ca gustare în timpul dietelor de slăbit, conținutul său caloric fiind nesemnificativ.
Nici măcar nu am apucat să fac fotografii, așa de zorită am fost să pregătesc această salată, iar ai mei au fost și mai grăbiți să o mănânce… Dar vă asigur că se face extrem de simplu și rapid, nefiind deloc pretențioasă…iar de gust, ce să vă mai spun…este delicioasă…
Ingrediente (4- 6 porții)
- 1 mănunchi de țelină Apio (se găsește la supermarket și se vinde la bucată; un mănunchi conține 4-5 fire țelină)
- 2 mere
- 1 ceapă roșie
- ½ varză mică albă
- zeama de la 1 lămâie
- dressing: 250 gr. iaurt gras, 100 gr. smântână, zeama de la ½ – 1 lămâie (după gust), 2-3 linguri ulei de măsline, sare, piper (după gust)
Mod de preparare
-Se spală foarte bine țelina, merele, se curăță de coajă și se spală ceapa roșie, se curăță varza.
-Se taie: tijele de țelină (inclusiv cele câteva frunze din vârf)- bucăți, varza- fideluță fină, ceapa- rondele subțiri și merele (cu coajă cu tot)- felii subțiri care se stropesc cu zeamă de lămâie din abundență (pentru a-și păstra culoarea).
-Separat se prepară dressing-ul, amestecând toate ingredientele și potrivindu-l după gustul fiecăruia.
-Se amestecă legumele tăiate cu dressingul, se așează salata în castronul/ platoul de servit și se servește ca atare.
Poftă bună!
Notă:
-La această salată se pot adăuga și bucățele de carne de pui prăjite în foarte puțin ulei (Eu nu am vrut acum decât salată simplă, fără carne);
-Salata se poate monta pe platou/ farfurie, iar sosul se poate servi separat. (Mie însă, îmi place să o amestec toată înainte de servire, pentru ca toate aromele și gusturile să se întrepătrundă).
Este foarte buna ♥♥♥ Am incercat-o si eu 😀 Salata bogata si satioasa – dukan style
http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2015/09/salata-bogata-si-satioasa-dukan-style.html
ApreciazăApreciază
Ma bucur mult Cristina! Sunt fericita ca ai adaptat-o stilului tau si ti-a placut. Te pup!
ApreciazăApreciază