Brioșe cu banane și fulgi de ciocolată

Briose cu banane si fulgi ciocolata 1

Pentru astăzi, un dulce destul de ușor de făcut, fără prea multă artă, rapid, cu fructe de sezon, cu un gust, textură și aromă deosebite: brioșe cu banane și fulgi de ciocolată. Să îmbini aroma inconfundabilă de banană cu gustul delicios al ciocolatei…Ce poate fi mai bun și …irezistibil de gustos și delicios?…Deci, să vedem ce poate ieși din patru banane foarte coapte și pătate pe care ai mei le dădeau de colo, colo…Păi…să vă spun cum am făcut aceste minunății dulci, grozav de plăcute:

 Ingrediente

  • 2 ouă mari
  • 1 cană piure banane (aprox. 4 banane coapte)
  • 1/3 cană zahăr brun
  • 1/3  cană zahăr tos
  • 1/3 ceașcă ulei
  • 2/3 ceașcă smântână
  • 2 linguri lapte
  • 2 căni făină
  • ½ linguriță sare
  • 11/2 linguriță praf de copt
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 cană minifulgi de ciocolată
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Briose cu banane si fulgi de ciocolata 2

Mod de preparare

– Se încălzește cuptorul la 220°C și se pregătesc cupele de brioșe (tava specială de brioșe), fie stropind formele cu ulei, fie, îmbrăcându-le cu hârtie de copt, specială pentru brioșe.

– Într-un bol de dimensiune medie se amestecă ingredientele solide: făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu.

– Într-un alt castron se amestecă (mixează) ouăle cu celelalte ingrediente rând, pe rând: zahărul tos, zahărul brun, zahărul vanilat, uleiul, smântâna, laptele și piureul de banane.

– Peste ingredientele amestecate cu ouăle se adaugă treptat făina în amestec din primul bol, se omogenizează bine, iar la sfârșit se adaugă fulgii de ciocolată, omogenizându-i și pe aceștia în compoziția de brioșe.

– Cu un pos, sau cu linguriță, se umplu cam pe trei sferturi cupele de brioșe îmbrăcate in prealabil în hârtie de copt.

– Se pot decora, dupa preferință, cu fulgi de ciocolată, miezuri de nucă, ”cookie crisps”, etc.

– Se coc timp de 8 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180°C și se continuă coacerea pentru încă 6 – 8 minute, sau, până când scobitoarea introdusă în mijlocul brioșei iese curată.

– După ce s-au copt, se scot din cuptor și se lasă să se răcească  în forme.

Briose cu banane si fulgi de ciocolata 3

Briose cu banane si fulgi de ciocolata 6

Să aveți poftă!

4 gânduri despre „Brioșe cu banane și fulgi de ciocolată

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s