Mistery box challenge – luna iunie 2015


cutia misterelorPentru prima dată voi fi gazdă la o provocare și recunosc că am ceva emoții pentru că este una dintre cele mai incitante și mai frumoase provocări care circulă în blogosfera noastră culinară. Provocarea ”Cutia misterelor” sau ”Mistery Box”  este inițiată de o fată iscusită, cu suflet mare și un blog minunat pe măsură, Cerasela Badr El-Din, care s-a gândit să ne incite la creație, inventivitate, inspirație…Să poți combina câteva ingrediente într-un preparat gustos, apetisant care să stârnească poftă și admirație…Ce poate fi mai frumos, mai ales pentru un împătimit în ale bucătăriei, iubitor al artei culinare miraculoasă, misterioasă, cu potențial nelimitat.

În mare, regulamentul acestei provocări constă în următoarele: cutia noastră virtuală ”plină de secrete” va conține un număr de 7 până la 10 ingrediente precum și un ingredient vedetă care va fi dominant, va ”străluci” și va da ”sarea și piperul” preparatului vostru. Din aceste ingrediente propuse de gazda lunii respective, fiecare va face o rețetă, după gustul, imaginația și priceperea lui. Preparatele nu trebuie să conțină alte ingrediente în afară de cele propuse de gazdă, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetală sau animală, zahăr, miere sau alți îndulcitori, făină, amidon, sare, condimente, verdețuri, arome pentru prăjituri și alți aditivi alimentari, agenți de creștere pentru aluaturi.

Orice persoană care vrea să participe trebuie să facă o rețetă cu ingredientele respective (le puteți folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie să apară obligatoriu în rețetă este ingredientul vedetă), să o posteze pe blogul personal cu link către Cerasela care a inițiat provocarea, pentru promovare și link către blogul care a lansat provocarea lunii respective și care va găzdui parada cu rețetele participante.

Daca nu aveti blog sunteti bineveniți, doar că pe lânga poza cu preparatul final va trebui să trimiteți și rețeta, precum și numele dvs.

Termenul limită este sfârșitul lunii, mai precis, 30 iunie.

Luna iunie este prima lună de vară, piețele sunt pline de o sumedenie de legume și zarzavaturi proaspete, dar pe mine mă duce gândul doar la căldură, la vacanță, la relaxare, la briza și răcoarea mării…

Deși poate că se repetă unele ingrediente ca și în provocările lunilor trecute, fiindcă am observat că au mai multă căutare acum deserturile ușoare cu fructe, m-am gândit la ceva asemănător.

Deoarece vin căldurile și nu vreau să vă supun la rețete complicate, care necesită stat mult în bucătărie…evident că, gândul și dorința m-au dus tot către un desert răcoros, rapid, cu fructe de sezon (pe care le doriți și iubiți), ouă, lapte, ciocolata preferată, poate și cacao (dacă este cazul), frișcă sau cremă de brânză, iar elementul  surpriză mi-aș dori să fie menta pentru că eu ador menta, o iubesc în toate felurile și în toate preparatele…Menta o puteți folosi ca atare, ca sirop, ca esență, în cremă, spumă, jeleu, ciocolată, blat, sau în orice altă combinație vă indică inspirația și dorința de moment. Aș aprecia dacă nu ar fi folosită doar ca decor. 😉

Ce poate fi mai răcoros acum decât un preparat dulce, cu fructe și mentă?

Mi-aș dori să vă placă ceea ce v-am propus, mi-aș dori să vă alăturați cât mai multe la această provocare, să îmi fiți alături, să îmi simțiți emoția de gazdă – prima oară și să avem la sfârșit o paradă răcoritoare, atractivă, plină de culoare.

Dacă doriți să participați, vă rog să:

  • lăsați link-ul rețetei propuse pe grupul de facebook ”Mistery box challange”.
  • lăsați un comentariu aici, la această postare cu link către rețeta preparată pentru provocare.
  • postați rețeta, fotografia produsului final, sau link către rețetă pe pagina mea de FB Vicky`s Recipes.

Deci, acum, vă provoc: să dăm frâu imaginației și să realizăm un preparat dulce, minunat de răcoros!

Aștept cu mare drag și interes rețetele voastre!

Vă mulțumesc anticipat pentru participare și vă doresc multă inspirație și spor la pregătit! 🙂

10 gânduri despre „Mistery box challenge – luna iunie 2015

  1. Pingback: Negresa cu capsuni si menta (Cutia Misterelor) |

  2. Pingback: Tarta cu ciocolata, cirese si menta ( Mistery Box Challenge) |

Lasă un comentariu