Brioșe cu mac umplute cu brânză

Briose cu mac umplute cu branza 1Sunt niște brioșe deosebite, atipice, delicioase…Gustul pronunțat de mac este temperat de brânza cremoasă cu aromă intensă de portocală, de gemul parfumat, puțin acrișor de caise și de minunea de senzație a fructelor proaspete și zemoase de portocale, kiwi… Este dragoste la prima vedere, odată ce le-ați făcut, veți mai dori și altădată, pentru că gustul și savoarea lor sunt deosebite…inconfundabile…

O combinație care vă va revolta simțurile toate…Nu știu ce părere veți avea voi, dar pe mine m-au cucerit. Fiindcă v-am promis rețeta cu ceva timp în urmă, cred că ar trebui să v-o spun acum:

 Ingrediente

Pentru ALUATUL DE BRIOȘE:

  • 2 ouă
  • 125 gr zahăr pudră
  • 120 ml lapte
  • 180 gr semințe de mac
  • 220 gr făină
  • 125 gr unt topit
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 linguriță praf copt
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru UMPLUTURA DE BRÂNZĂ:

  • 250 g de cremă de brânză naturală
  • 1 cană smântână
  • 100 g de zahăr
  • 1 lingură coajă de portocală tăiată mărunt
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru UMPLERE:

  • opțional gem de caise, prune, etc (după preferință)

Briose cu mac umplute cu branza 3

Mod de preparare

BRIOȘE

– Într-un bol, se amestecă ouăle cu smântâna, zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă laptele, macul și coaja de lămâie și se omogenizează.

Briose cu mac umplute cu branza 4

– Se cerne făina și se adaugă praful de copt și sarea.

– Peste amestecul cu ou și mac se adaugă făina, se amestecă, iar la sfârșit se adaugă untul topit și răcit, amestecându-se până ce compoziția devine omogenă.

Briose cu mac umplute cu branza 5

– Cu un pos, sau cu o  linguriță, se umplu pe trei sferturi cupele de brioșe îmbrăcate în prealabil cu hârtie de copt specială pentru brioșe.

 UMPLUTURA DE BRÂNZĂ

– Într-un blender sau cu un mixer, se amestecă toate ingredientele indicate, rezultând o cremă omogenă mai groasă pentru umplere.

– Se umple un pos sau o pungă, căreia îi tăiați vârful, cu crema de brânză și se introduce în fiecare brioșă în mijlocul pastei de mac, se împinge vârful posului până atinge fundul tăvii și se apasă pe pungă, astfel încât crema de brânză să se răspândească uniform în brioșă și aceasta să se umple și să ocupe toată cupa tăvii.

Briose cu mac umplute cu branza 6

 *     *     *

– Se încălzește cuptorul la 180°C și când cuptorul este încins, se introduc brioșele, care se țin aproximativ 30 minute, până când se umflă și se rumenesc puțin.

Briose cu mac umplute cu branza 7

– Când sunt coapte, brioșele se scot din cuptor și se lasă să se răcească în forme. Se observă că ele vor avea niște cavități/ goluri, acolo unde este umplutura de brânză.

– Când s-au răcit puțin se umplu cavitățile, cu gemul preferat și se decorează cu felii de portocale (sau alte fructe, după dorință).

Briose cu mac umplute cu branza 8Briose cu mac umplute cu branza 9Briose cu mac umplute cu branza 10Briose cu mac umplute cu branza 2Să aveți poftă!

Notă:

  • Din această rețetă vă ies aproximativ 18 brioșe.

  • Pentru umplutură este bine să folosiți o brănză de vaci foarte grasă și cremoasă.

  • Eu am încercat mai multe variante de gem și fructe, dar cel mai bine merg cu gem de caise și portocale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s