Pastă de pește delicioasă

Pasta de pesteLa solicitarea unei bune prietene, care este mare fan al acestui preparat, vreau să vă povestesc despre aceasta pastă de pește care este delicioasă. Este un aperitiv grozav care se poate servi ca atare, așa cum îl preferăm noi, sau în diverse combinații ca tartine aperitiv, ca umplutură pentru roșii, lămâi, etc, după cum preferă și dorește fiecare. Este un preparat nelipsit de pe masa noastră, aproape săptămânal. Pasta de pește, în general, se poate face în multe moduri, dar savoarea acesteia depinde în primul rând de tipul peștelui folosit. Acest lucru ține evident, de gustul fiecăruia, de obiceiul și tradiția din familia voastră. Eu vreau să vă  spun doar una dintre variante și anume cea agreată  și dorită de familia mea și cunoscuții nostri. Este o pastă de pește din sardină în ulei vegetal, după părerea mea, cel mai bun pește care se pretează la o astfel de preparare. Este foarte importantă și marca (tipul) de conservă aleasă. Noi am încercat cu mai multe tipuri de conserve, dar cel mai grozav iese cu sardinele în ulei de la ”Siblou”, care sunt din ce în ce mai greu de găsit. Dar și când le găsesc, având în vedere că au termen destul de îndelungat de valabilitate (2 sau 3 ani), îmi fac un mic stoc. Având un conținut ridicat de Omega 3, așa cum v-am mai spus, în casă la mine se prepară și se consumă destul de des pastă de pește.

Această pastă de pește este minunată, sănătoasă, gustoasă, se face foarte simplu, este rapidă și se termină la fel de repede.

Ingrediente

  • 3 conserve de sardină în ulei vegetal  (3×125 gr)
  • 100 gr unt (1/2 pachet)
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 cepe mici sau 1 ceapă mare
  • 2-3 fire mărar verde
  • sare, piper, boia dulce ( după gust)

Pasta de peste 9

Mod de preparare

– Se curăță, se spală ceapa și se taie foarte mărunt, cubulețe. Se presară puțină sare peste ceapă (să se înmoaie un pic ceapa și să nu acapareze gustul peștelui), care va sta așa până pregătim peștele.

– Se spală și se toacă mărarul.

– Se desfac conservele de pește, se scurg foarte bine de ulei și se pune conținutul în bolul de preparat.

– Se adaugă bucățelele de unt la temperatura camerei peste pește.

– Cu blenderul manual se mărunțește peștele  amestecat cu untul, la consistența dorită (mai cremos, sau mai grunjos) și se adaugă treptat zeama de lămâie. (Dacă vi se pare prea multă zeamă, nu o puneți toată, doar după gust).

– După câteva minute, când pasta de pește cu unt a ajuns la consistența dorită, se adaugă ceapa, mărarul și se omogenizează cu ajutorul unei palete.

– Se condimentează la sfârșit cu sare, piper și boia dulce.

Pasta de peste 15

– După ce este gata, pasta de pește se așează frumos într-un bol/ platou mic, se nivelează și se ornează cu lămâie, mărar verde, măsline, etc, se poate tartina,… sau se fac alte combinații dorite.

Pasta de peste 10a

– Se servește după cca 2-3 ore de stat la rece, timp în care gusturile și aromele își vor da mâna și se vor combina.

Pasta de peste 8                                Pasta de peste 2a                 

Poftă bună!

Notă:

-Dacă nu aveți la dispoziție un blender, peștele se zdrobește bine cu o furculiță și se adaugă treptat untul, frecându-se bine în continuare până compoziția devine păstoasă și cremoasă.

-Să nu exagerați cu untul, pentru că la rece fiind, pasta se întărește. De aceea este bine să o scoateți cu puțin timp înainte de a o consuma din frigider.

 

Un gând despre „Pastă de pește delicioasă

  1. Imi plac foarte mult salatele, mai toate, dar pasta de peste este preferata intre preferatele mele. De fapt, ea face parte din meniul de familie la orice ocazie festva. De fapt, si reteta este Una de families. Incercati-o si voi!

    Apreciază

Lasă un comentariu